Graduaat Online & Offline Graphic Design

Online & Offiline Graphic Design
"Als afgestudeerde in Online en Offline Graphic Design* heb je de nodige design-, developmentskills om aantrekkelijk en doeltreffend te ontwerpen."

*De opleiding Online & Offline Graphic Design is een keuzetraject binnen Multimedia en Informatietechnologie (graduaat Industriële informatica, multimedia)

Je leert de nodige computerprogramma’s supervlot in te zetten om teksten, beelden en video’s te bewerken.

In de ateliers doorheen de opleiding werk je als het ware in een ontwerpbureau waar je zowel offline communicatiedragers (logo’s, huisstijlen, flyers, brochures, magazines,…) als websites aantrekkelijk en functioneel ontwerpt op maat van de klant en doelgroep.

De opleiding bestaat uit 4 pijlers:

  1. Design Thinking
  2. Design Skills
  3. Web Development
  4. Atelier

In Design Thinking leer je denken over esthetiek en structuur om tot optimaal grafisch ontwerp te komen. Design Skills omvat het inoefenen van de computervaardigheden om digitaal te tekenen en beeld en video te bewerken.

In de pijler Web Development ontwikkel je de nodig technische skills om jouw ontwerp te vertalen in een werkende website. De Ateliers zijn de ruggengraat van de opleiding, dit is jouw habitat, hier pas je de aangeleerde skills toe in hands-on opdrachten.

In de opleiding kies je vanaf semester 2 voor een verdieping in Web Focus of Design Focus.

Op de campus kan je voor al jouw projecten vlot gebruik maken de infrastructuur van MaM, de Mind- and Makerspace, een speeltuin voor creatievelingen voorzien van fotostudio, videostudio, laser cutter, 3D printers, snijplotter, etspersen, keramiek- en glasoven, …

Het is een opleiding voor praktische creatieve doeners. De volledig taakgerichte aanpak van de opleiding speelt hierop in. Geen examens maar oefenen, toepassen en experimenteren.

Vragen over deze opleiding? Contacteer Jochen Matthys

De opleiding in beeld

Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Graag geven we je een sneakpreview van wat je te wachten staat.

Virtual expo

Ready to enroll? Apply now

Information sessions

Infodag

Friday till Saturday
07/05 - 08/05
Infodag

Infodag

Saturday
26/06 10u-16u
Infodag

Infodag

Saturday
28/08 10u-13u
Infodag

Infodag

Friday
10/09 17u-20u
Infodag
These courses may also be suited for you?

Follow the associate degree Online & Offline Graphic Design on social media