Howest gaat van start met fysieke bezoeken aan de campussen

Howest gaat van start met fysieke bezoeken aan de campussen

Het was voor Howest, potentiële studenten en hun ouders lang wachten tot rondleidingen op de campussen mogelijk waren, maar nu kan het eindelijk weer. Om alles vlot en veilig te laten verlopen, kunnen geïnteresseerde studenten sinds vandaag een bezoek aanvragen.

Bezoek op afspraak

“Onze infodag van 9 mei moesten we noodgedwongen vervangen door een online infodag”, legt algemeen directeur Lode De Geyter uit. “En hoewel die een succes was, bleef de vraag naar een fysiek bezoek aan onze ateliers, labo’s en praktijklokalen groot. Dat is ook logisch en zelf keken we ook vol ongeduld uit naar het moment waarop we het uitnodigende karakter van de Howest-campussen zouden kunnen tonen. We beschouwen het als onze missie om studiekiezers zo goed mogelijk te begeleiden bij hun studiekeuze en hun overgang naar het hoger onderwijs. Daar hoort een locatiebezoek zeker bij.”
 
Vanaf deze week kunnen de campusbezoeken weer doorgaan. Om die vlot en veilig te kunnen organiseren, heeft Howest de voorbije weken de nodige voorbereidingen getroffen. Afstand houden wordt tijdens de bezoekmomenten een belangrijke veiligheidsvoorwaarde. “Daarom werken we enkel op afspraak. Zo kunnen we optimaal spreiden. Om onze campussen in Kortrijk, Brugge of Oudenaarde te bezoeken, dienen geïnteresseerde studenten zich wel eerst te registreren via howest.be/bezoek.”

Virtueel bezoek met dronebeelden

In afwachting van het échte bezoek, kunnen studenten een kijkje nemen op de verschillende campussen. Met een drone, een VR-bril en veel stuurmanskunsten maakte een oud-student van Howest de voorbije weken namelijk prachtige filmpjes.