Howest Verpleegkunde maakt e-course met handige hygiëne-tips voor thuis, in de winkel en op het werk

Howest Verpleegkunde maakt e-course met handige hygiëne-tips voor thuis, in de winkel en op het werk

Met de nakende versoepeling van de lockdown-maatregelen stellen veel mensen zich nog vragen over de nodige preventie, ontsmetting en bescherming – zowel thuis als op het werk en in de winkel. Twee lectoren van de opleiding Verpleegkunde hebben daarom handige tips gebundeld in een voor iedereen toegankelijke e-course.

Concreet worden op de website alle hygiënische preventiemaatregelen gebundeld die Covid-19 kan en moet weghouden uit de thuissituatie, de winkel en de werkvloer. In 10 minuten is de bezoeker doorheen het gebruiksvriendelijke overzicht. 

“We hebben een eerste versie gemaakt voor de zorgsector”, aldus Veerle Coupez, die samen met collega en ziekenhuishygiëniste aan Howest Verpleegkunde Marie-Line Himpe auteur van de tool is. “Die zit intussen aan ruim 55.000 views. Zorgprofessionals hadden daar met andere woorden nood aan. Daarom hebben we nu een nieuwe versie gemaakt, met specifieke tips voor thuis, op het werk en in de winkel. We hebben alle nuttige knowhow die we voorhanden hadden verzameld, verwerkt en aangevuld met nieuwe, zelfgemaakte filmpjes. Dat alles bieden we zo laagdrempelig mogelijk aan de bezoekers aan.”

Ongelooflijk bedankt

Om alles zo helder (en constructief) mogelijk te houden, werkten de auteurs het woord ‘BRAVO’ om tot een acroniem dat als leidraad dient: “Blijf op 1,5m afstand!; Respect voor handhygiëne; Aandacht voor hoesthygiëne; Veilig gebruik van beschermingsmiddelen en Oppervlaktes reinigen en ontsmetten.” We willen echt op een positieve manier aandacht vragen voor de noodzaak van preventieve hygiëne.”

Bekijk de e-course

Op de landingspagina vindt men ook de e-courses voor de zorgsector en voor de scholen.

Meer info

Veerle Coupez
Onderzoekscoördinator Bachelor Verpleegkunde
0486 35 53 83