Lerarenopleiding Howest bundelt hygiëne- en beschermingstips voor heropstartende scholen

Lerarenopleiding Howest bundelt hygiëne- en beschermingstips voor heropstartende scholen

Met de nakende heropstart van de scholen hebben veel leerkrachten, leerlingen en ouders wellicht nog vragen rond de nodige bescherming en hygiëne. Twee lectoren van de opleiding Verpleegkunde hebben daarom alle mogelijke tips gebundeld in een handige e-course, in nauwe samenwerking met de lerarenopleiding.

Concreet worden op de website alle hygiënische preventiemaatregelen gebundeld die Covid-19 kan en moet weghouden uit de scholen. In 10 minuten is de bezoeker doorheen het gebruiksvriendelijke overzicht. 

“We zijn de opleiding Verpleegkunde heel dankbaar voor het beschikbaar maken van hun knowhow”, aldus Marijke Buyle, lerarenopleiding Howest. “Hun versie voor zorgdeskundigen en medisch personeel werd intussen 55.000 keer bezocht, dus daar bleek echt nood aan. Bijgevolg leek ons ook een specifieke versie voor het onderwijs heel nuttig. We hebben hun input laten nalezen door enkele schooldirecteurs en leerkrachten, om zo gericht mogelijk toegankelijke en didactische tips te kunnen uitwerken. Een mooi staaltje van multidisciplinaire samenwerking tussen Verpleegkunde en de lerarenopleiding!”

Ongelooflijk bedankt

Om alles zo helder (en constructief) mogelijk te houden, werkten de auteurs het woord ‘BRAVO’ om tot een acroniem dat als leidraad dient: “Blijf op 1,5m afstand!; Respect voor handhygiëne; Aandacht voor hoesthygiëne; Veilig gebruik van beschermingsmiddelen en Oppervlaktes reinigen en ontsmetten.” We willen echt op een positieve manier aandacht vragen voor de noodzaak van preventieve hygiëne.”

De e-course ontging alvast de Vlaamse minister van onderwijs niet. “We bedanken iedereen die een bijdrage levert die bijdraagt tot een veilige heropstart van onze scholen”, reageert minister Ben Weyts enthousiast. “Ik ben dan ook dankbaar voor dit verduidelijkende initiatief van Howest.”

Bekijk de e-course voor de scholen

Op de landingspagina vindt men ook de e-courses voor de zorgsector en voor thuis, op het werk en in de winkel.

Meer info

 • Veerle Coupez
  Onderzoekscoördinator Bachelor Verpleegkunde
  0486 35 53 83
   
 • Kenneth Devos
  Opleidingscoördinator Bachelor Kleuteronderwijs en Lager Onderwijs
   
 • Marijke Buyle 
  Opleidingscoördinator Bachelor Secundair Onderwijs
  0476 99 91 96