Ook Howest/DAE ‘speelt mee’ in de strijd tegen corona

Ook Howest/DAE ‘speelt mee’ in de strijd tegen corona

Het is stilaan duidelijk dat we het corona-virus alleen de baas kunnen als iedereen zijn steentje bijdraagt. Daarom riep NVIDIA, wereldwijd bekende producent van computer-hardware, eigenaars van gaming PC’s op om hun krachtige hardware ter beschikking van de wetenschap te stellen. Uiteraard werkt Digital Arts & Entertainment (DAE) van Howest graag mee aan deze oproep. 

Rond 2000 startte een researchgroep binnen Stanford University met het Folding@Home-project, waarbij gamers werden opgeroepen op vrijwillige basis hun hardware ter beschikking stellen van wetenschappers, die op die manier zware simulaties kunnen draaien en tot diepere inzichten te komen rond ziektes en virussen. Het spreekt voor zich dat in de wereldwijde strijd tegen corona Folding@Home weer brandend actueel is. Daarom zette ook de DAE-opleiding van Howest zopas een eigen Folding@Home-team op.

Concreet kunnen teamleden de Folding@Home-app downloaden en zo hun beschikbare ruimte beschikbaar stellen van de wetenschap. Wie terug aan het gamen wil, schakelt de app gewoon uit. Hoe meer mensen zich bij het HowestDAE team aansluiten, hoe meer ‘vrije’ hardware resources beschikbaar worden. Leuk extra: het team is geconcipieerd als een soort gamification, waarbij je punten kan verdienen en dus je ranking verhogen.

Happy folding!