Howest Verpleegkunde organiseert simulatiesessies voor studenten met acteurs

Howest Verpleegkunde organiseert simulatiesessies voor studenten met acteurs

SimO, het simulatieonderwijsproject van de Howest-bachelor Verpleegkunde met live acteurs, was vorig jaar een groot succes. Daarom werd beslist ook in 2020 een editie te organiseren. 

De bacheloropleiding Verpleegkunde aan Howest groeit sterk: de inschrijvingen gingen met 30 procent omhoog. Om de kwaliteit van het onderwijs te kunnen garanderen, werd vorig jaar een simulatieonderwijsproject georganiseerd. Onder de noemer SimO oefenden studenten Verpleegkunde verschillende simulatiecasussen in met live acteurs, en dat in de realistische zorgomgeving van het state of the art Howest Hospital. Omwille van het succes besloot Howest ook dit jaar een editie te organiseren. SimO 2020 start op dinsdag 11 februari in Brugge en loopt tot eind april. 

Lode De Geyter, algemeen directeur Howest: “Wij blijven onveranderd in de opleiding Verpleegkunde investeren, zowel in mensen als structuur. Dat loont ook: na een externe audit van de opleiding kregen onze visie, studentenbegeleiding en leeromgeving het label ‘excellent’. Die investering is ook nodig: verpleegkunde is een knelpuntberoep. Volgens het Federaal Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg (KCE) verwacht men binnen de vijf jaar een tekort van 5.500 verpleegkundigen in België.”

Meer informatie

  • Sven Vereecke, opleidingscoördinator (0478/42.48.06)
  • Veerle Coupez, onderzoekcoördinator en SimO-projectbegeleider  (0486/35.53.83)

Extra evenementen georganiseerd door de opleiding

  • VDAB & Howest Week van de Zorg event: 10 maart 2020. Howest Hospital. (VDAB-campagne rond werken in de zorg)
  • Kinderuniversiteit op de Dag van de Zorg: 15 maart 2020, Howest Hospital. (Workshops rond reanimatie, dementie en andere zorgthema's voor kinderen én ouders)