Lerarenopleiding Howest gaat met 5 groepen naar finale Whizzkids

Lerarenopleiding Howest gaat met 5 groepen naar finale Whizzkids

Op 14 februari in het Google Digitaal Atelier in Brussel

Binnen het eerste project van Whizzkids voor hogescholen behaalden 5 van de 7 groepen van Howest Lerarenopleiding Lager Onderwijs (Brugge) een plaatsje in de finale. Whizzkids organiseert al langer ICT-wedstrijden voor lagere schoolkinderen. Nu ook voor hogescholen. De studenten strijden in de finale tegen nog 10 groepen van Odisee (Aalst) en Vives (Brugge).

In de voorronde kregen de studenten verschillende opdrachten waarmee 500 punten verdiend konden worden. In groepjes van 2 of 3 beantwoordden ze voor 300 punten een vragenreeks waarmee ze hun digitale informatievaardigheden en zoekstrategieën moeten bewijzen. Ze mochten ook zelf didactische vragen opstellen om kinderen te leren werken met ICT. Dit was de tweede opdracht, voor 200 punten. De beste vragen zullen gebruikt worden in de jaarlijkse ICT-wedstrijd voor kinderen uit de lagere school.

“We zijn trots op onze studenten”, verklaart Kenneth Devos van de opleiding Lerarenopleiding Lager Onderwijs. “In de toekomst zullen onze studenten de leerlingen uit het lager onderwijs ICT-vaardig moeten maken. Met deze prestatie tonen ze dat ze zelf de nodige capaciteiten en digitale competenties in huis hebben.”

Op 14 februari strijden de studenten voor de eerste plaats. De finale zal plaatsvinden in het Google Digitaal Atelier in het station Brussel-Zuid.