VDAB erkent bacheloropleiding Howest Energiemanagement

Niet-werkende werkzoekenden kunnen de opleiding hierdoor gratis volgen

De opleiding Energiemanagement aan Howest Kortrijk is vanaf nu erkend door VDAB. Niet-werkende werkzoekenden kunnen hierdoor gratis een bachelordiploma behalen voor dit knelpuntberoep. De erkening van VDAB treedt reeds in werking voor het academiejaar van 2019-2020. De lessen starten op 23 september, maar inschrijven is nog mogelijk tot begin oktober.

Energie is één van de uitdagingen van de toekomst. “Er is een hoge nood aan gekwalificeerde mensen die bedrijven en particulieren kunnen helpen om bedrijfsprocessen en gebouwen te verbeteren zodat ze minder energie verbruiken of op een efficiëntere manier gebruik maken van energie”, verklaart Tim Vandendriessche, de trajectbegeleider van de opleiding Energiemanagement. “Dit is de ideale opleiding voor wie wil meewerken om klimaatveranderingen actief aan te pakken én voor wie snel wil doorstromen naar de arbeidsmarkt.”

Wie interesse heeft in de opleiding kan contact opnemen met VDAB om het dossier op te starten. Als je als niet-werkende werkzoekende voldoet aan een aantal voorwaarden, kan je de opleiding Energiemanagement volgen met behoud van je werkloosheidsuitkering. Je hoeft niet beschikbaar te zijn voor de arbeidsmarkt en de kosten van de opleiding worden terugbetaald door VDAB. Alle info over de voorwaarden vind je terug op www.vdab.be/diploma/hoger. Voor meer inhoudelijke informatie over de opleiding kan je terecht op de website van Howest of bij Tim Vandendriessche (Tim.Vandendriessche@howest.be).