Toegepaste Gezondheidswetenschappen in afstandsonderwijs

@home traject
"Een bachelordiploma Toegepaste gezondheidswetenschappen halen terwijl je werkt? Dat kan op Howest!"

Ben je tewerkgesteld of werkzoekend én minimum 21 jaar, dan kom je in aanmerking om afstandsonderwijs te volgen. Samen met de trajectbegeleider werk je een programma op jouw maat uit. 

Obesitas, burn-out, onvoldoende beweging, suikerrijke en vetrijke voeding, het is niet goed gesteld met de algemene gezondheid van de Vlaming. Heb je altijd al willen weten hoe je mensen kan motiveren tot een gezondere levensstijl en hoe je gedrag van mensen effectief verandert? Stoppen met roken, gezonder eten, timemanagement, assertiviteit, meer bewegen, je beter in je vel voelen, … Als toekomstige gezondheidscoach kan je helpen bij al deze vragen?

Maar… hoe pak je dit aan? Tijdens deze opleiding leer je een diverse waaier aan vaardigheden om jezelf te ontpoppen tot professionele gezondheidscoach. Motiverende gesprekstechnieken, coaching skills, netwerken en projectwerken vormen hierbij de belangrijkste peilers. Tijdens deze praktijkgerichte opleiding leer je stap voor stap aan de slag gaan met verschillende technieken om mensen te ondersteunen tot een gezonder en kwalitatief leven. Het ineensteken en geven van workshops, individuele coaching, innoveren door het gebruiken van social media, wearables en games, het ontwikkelen van campagnemateriaal, het organiseren van events, … en nog veel meer.

Een team van docenten staat klaar om jullie te coachen tot een professional in gezonde levensstijl en jullie klaar te stomen voor het werkveld. Tijdens de opleiding leer je daarnaast samenwerken met verschillende organisaties (bv. het Jongeren Advies Centrum, Kom op tegen kanker, SENSOA, …). Je werkt voor hen en samen met hen concrete acties, projecten of campagnes uit binnen een preventief kader.

Bekijk het opleidingsprogramma Bekijk kalender

Heb je al een bachelordiploma op zak?

Dan kom je in aanmerking om vanop afstand een verkort traject te volgen.

Meer info of inschrijven?

Contacteer ons

Wist je dat je jouw studietraject kan inkorten?

Via een EVC-procedure kan je je werkervaring laten erkennen.