Onze troeven

Extra informatie nodig? Neem dan gerust contact op met onze opleiding, of geef onze trajectbegeleider een seintje. 

Focus op praktijk

We werken binnen de opleiding in kleine groepen heel hands-on rond de pijlers elektriciteit en netwerken. Uiteraard komt er theorie aan bod, maar die pas je meteen toe in oefeningen of projecten.

Zo kunnen we je vragen om een klein thuisnetwerk op te zetten, of een geïntegreerd systeem van zonnewering in een appartementsgebouw. Dankzij de bescheiden omvang van de groep krijg je bovendien meteen feedback van de docent!

Eigen tempo

Het graduaat IoT kan dit schooljaar alleen in een gewoon dagtraject worden afgelegd, maar voor schooljaar 2021-2022 voorzien we bijkomend een specifiek avondtraject voor werkstudenten.

Op die manier kunnen zij op eigen tempo het graduaat afwerken. En uiteraard krijgen ook zij de nodige ondersteuning en begeleiding vanuit Howest.

Connectie met het werkveld

Maar liefst één derde van het graduaat IoT bestaat uit werkplekpleren. Al in het eerste semester van het eerste jaar doe je een werkveldverkenning, waarbij je meeloopt en -kijkt in een aan netwerken of IoT gelinkt bedrijf.

De échte stage volgt in het tweede jaar. Meer nog, het volledige vierde semester is er zelfs aan gewijd. Kortom, eenmaal afgestudeerd ken je de professionele context door en door.

Unieke opleiding

Er bestaat op het niveau secundair onderwijs nog geen richting die elektriciteit, netwerken en IT bundelt. Deze graduaatsopleiding doet dat als eerste en (voorlopig) enige wél. Bovendien ben je met je diploma volledig klaar voor de arbeidsmarkt en hoef je geen bijkomende certificaten te behalen.

Werkzekerheid

Dankzij de praktijkgerichtheid van de opleiding én het feit dat het werkveld schreeuwt om IoT-technici, ligt een job na afstuderen binnen handbereik. Extra werkgarantie: Howest is al jarenlang structurele partner van de VDAB.