Aquaterra genomineerd voor VLAJO - SBP van het jaar

Aquaterra met als hoofdkantoor in Kortrijk is genomineerd voor de VLAJO – SBP van het jaar. Op donderdag 25 april zullen de vijf studenten Netwerkeconomie van Howest hun project voorstellen tijdens de finale in het BNP Parisbas Fortis hoofdkantoor te Brussel.

Aquaterra

“Op vandaag worden we geconfronteerd met problematiek die de klassieke agro-industrie met zich meebrengt: klimaat verandering, ontbossing, waterschaarste, … Bij Aquaterra geloven we in innovatieve technologieën die een positieve impact kunnen hebben op ons klimaat.”, zegt Dries Ongenae, CEO van Aquaterra. Met een team van vijf studenten netwerkeconomie werkt Aquaterra aan technologie die het kweken van bloemen en planten optimaliseert. “We maken gebruik van een circulaire machine die in staat is van een eigen klimaat te genereren. Dit laat ons toe bloemen en planten te kweken in de meest ideale omstandigheden waardoor deze tot tweemaal sneller kunnen groeien met tot 70% minder water verbruik.”, stelt Dries Ongenae.

Nominatie SBP van het jaar

“We zijn enorm vereerd dat we ons project mogen verdedigen in Brussel. Dit was niet gelukt zonder de ondersteuning van Howest. Tijdens onze opleiding Netwerkeconomie werken we aan een ruggengraat project waarbij een bedrijf opgestart wordt van a tot z. De bedoeling is om in het 3de jaar een rendabel bedrijf te hebben. Deze nominatie zal ons project een enorme boost geven.”, aldus Sander Rosseel - Sales en Marketing manager van Aquaterra.