Lerarenopleiding valt in de prijzen met internationaal project

Het internationaal KA2 Erasmus project DLAB (Digital Learning Across Boundaries), werd onlangs uitgeroepen tot een van de beste internationale onderwijsprojecten in Denemarken.

Het project is een samenwerking tussen lerarenopleidingen, lagere en secundaire scholen in Noorwegen, België, Denemarken en het Verenigd Koninkrijk.

De Belgische partners zijn de lerarenopleiding van Howest en de Middenschool GO! Brugge centrum. De rode draad doorheen het project is het inzetten van digitale tools in het onderwijs, met elk jaar een andere focus: technology outdoors (jaar 1), STEM to STEAM (jaar 2) en CLIL (jaar 3).


Studenten, leerkrachten en docenten werken als een hechte onderwijsgemeenschap projecten uit rond deze thema’s, tijdens voorbereidingsweken in de partnerlanden. De activiteiten worden met leerlingen in de verschillende partnerlanden tijdens drie verschillende project days uitgevoerd. Tijdens de laatste meeting in de maand april of mei wordt een MOOC (free online course) uitgewerkt op basis van de realisaties tijdens de projectdagen in de scholen.


Meer info vind je via deze link.