(Praktijk)lector Outgoing toerisme

(Praktijk)lector Outgoing toerisme

Aanstellingskenmerken

Je wordt aangeworven voor bepaalde duur van 01/02/2019 tot en met 31/08/2019. De mogelijkheid bestaat dat een onderwijsactiviteit tijdens de avond en/of op zaterdag kan worden ingericht.
Verlenging en latere benoeming zijn mogelijk.

 

Functiebeschrijving

De opleiding Toerisme en Recreatiemanagement is in volle ontwikkeling en zoekt versterking op het vlak van outgoing toerisme. Heb je zelf de toerismemicrobe stevig te pakken en wens je jouw passie en praktijkervaring te delen met toekomstige toerismeprofessionals? Dan ben jij misschien wel de persoon die we zoeken!

We bieden je een gevarieerd en uitdagend takenpakket dat je veel kansenbiedt om jezelf verder te ontwikkelen. We zoeken daarbij de optimalematch tussen jouw interesses en de noden van de opleiding.

Uiteraard neem je enkele vakken op die te maken hebben met uitgaandtoerisme en draai je mee in projecten, bachelorproeven en stages. Maar daarnaast denk je actief mee na met het team over toekomstgericht toerisme-onderwijs, word je trekker van specifieke taken binnen de opleiding zoals pr en communicatie of dienstverlening.

Je komt terecht in een ambitieus team met veel passie voor toerisme én onderwijs. Onze volledige werking is gebaseerd op overleg en samenwerking, zowel binnen het team als met onze voornaamste partners: het werkveld en de studenten.

 

Profiel

Vereist diploma en kennis:

Bachelor of master diploma, bij voorkeur in het studiegebied Handelswetenschappen en bedrijfskunde

C1 attest Engels of bereid om dit te behalen
 

Indien je over een buitenlands diploma beschikt, met uitzondering van Nederland, dient een gelijkwaardigheidsattest van NARIC (www.naric.be)  toegevoegd te worden.

Howest competentieprofiel:

 • Je neemt je professionele rol op een geëngageerde wijze op.
 • Je bent openminded.
 • Je bent een teamplayer.
 • Je speelt adequaat en wendbaar in op verandering en innovatie.
 • Je bent overtuigd van het belang van maatschappelijk engagement.
 • Je bent een brede netwerker en je brengt je professioneel netwerk binnen Howest.
 • Je bouwt mee verder aan de internationale dimensie van Howest.
 • Je hebt een attitude van levenslang leren.

Functiespecifiek competentieprofiel:

 • Je wil samen met ons toerismeprofessionals vormen die niet enkel travel experts zijn maar ook ondernemende en creatieve productmanagers.
 • Je kan meerdere opleidingsonderdelen in verband met uitgaand toerisme invullen – productkennis, inzicht in de sector, productontwikkeling, vermarkting …
 • Je bent een inspirerende en motiverende coach voor onze studenten, in een onderwijsproject of als begeleider voor stage of bachelorproef.
 • Je kan een coördinerende rol opnemen in projecten die van strategisch belang zijn voor de opleiding.
 • Je helpt ons actief om onze opleiding verder uit te bouwen, in nauwe samenwerking met het werkveld.
 • Je bent sterk in het managen van meerdere taken en projecten.
 • Je hebt een stevige basis Officevaardigheden.
 • Je hebt nu al ervaring met of bent bereid je in te werken in actuele topics als service design thinking, creativiteit, storytelling, ...
Ervaring

Recente ervaring in het uitgaande toerisme is vereist – min. 3 jaar

Aanbod

Howest, de Hogeschool West-Vlaanderen, is een atypische, creatieve, innovatieve en ondernemende hogeschool. Onze kernwaarden, Serve Empower Care, proberen we elke dag in de praktijk om te zetten. We zorgen voor onze studenten en leiden hen op tot direct inzetbare professionals.

Howest is een open en pluralistische hogeschool, met respect voor diversiteit. Als wendbare en daadkrachtige organisatie biedt Howest haar medewerkers maximale kansen om zich te ontplooien. Howest biedt een teamgerichte werkomgeving aan.

Meer info

Voor inhoudelijke info kun je terecht bij:
Vicky Van Den Heede – opleidingscoördinator Toerisme en recreatiemanagement
vicky.van.den.heede@howest.be

Voor info omtrent de aanstellingskenmerken kun je terecht bij:
Luc Verhalle – directeur personeel en HR
luc.verhalle@howest.be

Sollicitatieprocedure

Kandidaturen worden uitsluitend elektronisch toegestuurd via http://ses.howest.be  en dit ten laatste op 10/01/2019 . Je registreert je met een login en een paswoord. Wij vragen ook om jouw CV, motivatiebrief en diploma op te laden in het systeem. Eénmaal geregistreerd moet je ook effectief solliciteren voor deze vacature.

Kandidaten worden gescreend op basis van het CV en motivatiebrief. Wie verder in aanmerking komt, wordt uitgenodigd voor een selectiegesprek.

Het selectiegesprek vindt plaats op 16 januari, tussen 16.30u en 19u te Kortrijk

Info howest

Onderwijzend personeel

Administratief technisch personeel

Project / onderzoeks-medewerkers