Creacours Uitwisselingsmiddag

Creacours Uitwisselingsmiddag

Op woensdag 12 september gaat de derde editie van de Creacours Uitwisselingsmiddag voor leerkrachten Frans door op Howest Campus Sint-Jorisstraat (Brugge). 
 

Creativiteit in de taalklas

Deze nascholing is opgevat vanuit een BYOD- en DIY-principe (bring your own device & do it yourself). 

Het sterke team achter de tweede editie van de uitwisselingsnamiddag - met name Julie Lippens, lector aan Howest (Hogeschool West-Vlaanderen), Pascale Fierens, secretaris PROFFF, alsook Ann Everaert en Geertrui Lippens, beiden leerkrachten Frans van het Sint-Franciscusinstituut in Melle – blijft geloven in het concept van de face-to-face uitwisseling onder leerkrachten FLE.

Velen onder jullie hebben uit de vorige twee edities heel wat inspiratie en ideeën gehaald en de basis gelegd voor een vruchtbare en blijvende samenwerking. Daarom willen we een goed idee levend houden en nog verder uitbouwen. We gaan dus voor een derde editie van onze uitwisselingsnamiddag rond het thema “creativiteit in de taalklas”.
 

Programma

13:30 Ontvangst in Howest Campus Sint-Jorisstraat (Brugge)
14:00 Welkom en inleiding door Julie Lippens (lector Frans aan Howest) en Ann Everaert (leerkracht Frans aan St-Franciscus Melle)
14:15 Delen van allerlei materiaal per graad en per handboek via de Creacours Biblio
15:00

Créativité: exemples de 'bonnes pratiques' 

  • Frans in Beweging (Julie Lippens)  
  • Travailler sur/avec les 5 sens en classe de FLE (Pascale Fierens, secreatris PROFF vzw, leerkracht Frans, auteur en nascholer) 
16:15 Netwerking en uitwisseling van creatieve ideeën per graad en per handboek
17:30 Conclusie met drink
18:00 Einde van de netwerknamiddag


Creacours Biblio

Onze initiële opzet om een forum te creëren waarin lessen en goede ideeën kunnen gedeeld worden, heeft vorm gekregen in onze Creacours Biblio. We hebben al meer dan 120 collega’s die zich hierop hebben ingeschreven. Sommige onderdelen zijn echter nog steeds (bijna) leeg en we zoeken nog vele gelijkgezinde zielen die hun materiaal willen posten in deze bibliotheek. Het is een gesloten gemeenschap, alleen toegankelijk op uitnodiging, dus alleen wie in het concept gelooft, kan materiaal gebruiken en doorgeven.

Omdat delen van interessant materiaal voor een aantal onder ons toch niet zo evident blijkt, terwijl nu juist het delen de opzet en de toegevoegde waarde van dit initiatief is, durven wij een bijkomende inschrijvingsvoorwaarde voor deelname aan deze derde editie te stellen: wie wil deelnemen aan de uitwisselingsnamiddag, brengt verplicht minstens een 3-tal items mee om te delen: documenten, lessen, (taal)taken, toetsen, examens, summatieve toetsen, links naar interessante websites,…
De documenten worden best meegebracht op een USB-stick of een externe geheugenschijf. 

Alleen op deze manier leren we dat “sharen” ook een stukje “caren” is. 

Het spreekt voor zich dat we ook graag luisteren naar je vragen, suggesties en ideeën om de Creacours Biblio en de toekomstige uitwisselingen nog efficiënter te maken.
 

Inschrijven

Interesse? Je kan alvast online inschrijven via deze link.
Omwille van organisatorische redenen (indeling in de juiste groepen en bestellingen voor de catering) worden de inschrijvingen officieel afgesloten op donderdag 6 september 2018 om 23.59 uur. Wees er dus op tijd bij! 

De deelname bedraagt €7, die je uiterlijk tegen 6 september 2018 dient over te schrijven op rekeningnummer BE53 0012 6531 2153 (Howest), met volgende mededeling: 
 2965000 uitwisseling sept/18 naam + voornaam deelnemer. 

Deze mededeling is heel belangrijk om uw betaling te kunnen identificeren. Het bedrag van €7 is een bijdrage in de kosten en kan nooit teruggestort worden. Zonder betaling vooraf zal je naam niet opgenomen worden in de werkgroepen. Betalen op de dag zelf is niet mogelijk.

Na bevestiging van je deelname ontvang je begin september de praktische details over het programma en andere nuttige informatie. 

Hopelijk tot dan!

Vele creatieve groetjes,
Het Creacours team 
Julie, Pascale, Ann en Geertrui