Onze troeven

Wat maakt ons uniek? kom het hier ontdekken!

De leukste opleiding

Kiezen voor de beste opleiding voor de leukste sector.

Onze vier thematische pijlers stomen je klaar voor #deleukstesector

Travel & experience design: Al van dag 1 in de opleiding leren we je om originele reisprogramma’s te ontwerpen en te verkopen, van dagtrips tot citytrips tot exotische verre reizen. In deze pijler leer je ook zelf belevingsgerichte activiteiten ontwerpen en vermarkten, van eenvoudige tours over originele evenementen tot toeristische attracties. 

Entrepreneurship: Tegen het eind van de opleiding ken je de sector als je broekzak en ben je klaar om je eigen carrière uit te stippelen. Je krijgt de nodige skills mee om een van de drijvende krachten te worden van je toekomstige werkgever, of misschien zelfs je eigen bedrijf te starten. 

Vreemde talen: Waar in de sector je ook terecht komt, je talenkennis zal je goed van pas komen. Je leert vlot communiceren met klanten en leveranciers in het Engels, Frans en een derde taal die je zelf kiest. Je kan bij ons Spaans of Chinees volgen. Leer je liever op eigen initiatief nog een andere taal, dan is dat ook mogelijk. 

Specialisatie: Vanaf het tweede jaar kan je je extra verdiepen in de thema’s die jou het meest aanspreken. Mogelijke thema’s zijn wellness, outdoor adventure, sporttoerisme, gastronomie, gidsen, je eigen bed & breakfast... Sommige van deze vakken organiseren we zelf, andere vakken volg je online, bij 1 van onze buitenlandse partnerscholen. Nog een manier om letterlijk je grenzen te verleggen. 

Na drie jaar ben je helemaal klaar voor een job in toerisme – of voor onspart daarbuiten. Want ja, je wordt écht welgoed opgeleid en ook andere sectoren zien onze afgestudeerden graag komen. En heb je goesting in meer? Dan is een upgradenaar een masterdiploma zeker een optie!

Reizen om te leren

Screen Shot 2018-01-02 at 16.15.17.png

Toerisme is onze core business en die moet je natuurlijk ook in de praktijk leren kennen! Dat betekent uiteraard dat je er geregeld op uittrekt. Meerdaagse trips in binnen- en buitenland met als top of the bill ons project WOW Albania in het tweede jaar. Stuk voor stuk leerrijke, maar ook heel leuke reizen.

Bestemmingen beter leren kennen, maar ook een blik achter de schermen van toffe hotels, eventlocaties, … Bovenop die “verplichte” reizen kun je op vrijwillige basis intekenen op andere unieke reizen. Naar China, Tokyo, Marokko, … If you can dream it, you can do it…

Zelf je stage kiezen, waar ook ter wereld!

Italie.jpg

In Howest kies je zelf je stageplaats. We hebben een ruim aanbod van toffe en leerrijke stageplaatsen in binnen- en buitenland, en met buitenland bedoelen we: waar ook ter wereld. Vind je daar je goesting niet? Ga dan gerust zelf op verkenning. Wij checken natuurlijk wel de kwaliteit van de stage en de omkadering, maar verder krijg je van ons carte blanche. Onze studenten liepen al stage in Aruba, Nieuw-Zeeland, Guatemala, Chili, Indonesië, … maar uiteraard kan het ook dichter bij huis, in Europa, of België.

Doen, doen, doen: praktijk!

Praktijk 4.jpg

Je duikt meteen de sector in! Toffe projecten vanaf dag één. Je maakt kennis met verschillende deelsectoren, je werkt opdrachten uit voor de sector. Elk project heeft andere thema’s en skills: creativiteit, teamskills, reisorganisatie, toeristische marketing…

Soms werk je alleen, soms in je klasgroep, soms in een internationaal team (WOW Albania!) en soms samen met andere Howestopleidingen. De sector inspireert, begeleidt en… deelt punten uit. Hands-on, to the point en steeds met aandacht voor trends en innovatie!

10/10 voor sfeer en gezelligheid

10-10 voor sfeer (1).jpg

Studeren is een full-time job en vraagt veel tijd en energie. En ja, je kiest uiteraard in de eerste plaats voor een goede opleiding! Toch vinden we het even belangrijk dat je je goed voelt in Howest, in de opleiding, in je klasgroep. Dat doen we door onze lessen interessant, gevarieerd, en actief te maken. Maar ook daarbuiten investeren we in een goede sfeer. Een kwis op de campus, een christmasparty en tal van andere activiteiten.

Al vanaf dag 1 verwelkomen wij je meteen aan boord met onze Boarding class. Geen klassieke eerste lesweek, maar een opeenvolging van leuke workshops en fieldtrips. Een fijne eerste kennismaking met elkaar, met de toeristische sector, maar ook met onze tweede- en derdejaarsstudenten, die er samen met jou op uit trekken. 

We willen niet alleen de beste, maar ook #deleuksteopleiding zijn.

Véél talen

Talen.jpg

Je plan leren trekken, in het Engels, het Frans en …

Vreemde talen zijn ontzettend belangrijk in toerisme. En ja, je moet daarvoor een goede basis hebben van spelling en grammatica, en ja, die geven we je zeker mee. Maar even belangrijk is dat je in een vreemde taal je plan kan trekken: klanten helpen of discussiëren met een leverancier in het Frans, een reisprogramma of een mailing uitwerken in het Engels, … Dat zijn praktische skills, waar we echt op focussen. Behalve Engels en Frans, dat voor iedereen verplicht is, kun je bij ons nog een derde vreemde taal kiezen. Bij ons op de campus kan je Spaans of Chinees volgen. Maar in plaats daarvan kan je ook om het even welke andere taal volgen via een avondschool naar keuze.

Een persoonlijke aanpak

Persoonlijke begeleiding (1).jpg

Kiezen voor een persoonlijke benadering

In Howest ben je geen nummer. Wij zien onze studenten graag. En wij: dat zijn de docenten, maar evengoed de mensen van het secretariaat, de cafetaria of het onderhoud. We hebben een aantrekkelijke campus waar het ook gewoon leuk is om te studeren. Alle docenten zijn direct aanspreekbaar, en in het eerste jaar krijg je een mentor die je persoonlijk begeleidt. We maken er echt werk van om elke student persoonlijk te leren kennen en gaan samen met jou op zoek naar jouw klik met de sector!

Jouw klik met de sector zoeken

Klik met de sector (4).jpg

Toerisme is een heel brede sector. Zoveel verschillende jobs, en zoveel verschillende bedrijven: echt, je hebt géén idee! Wij maken er een uitdaging van om samen met jou de hele sector te verkennen. Niet alleen tijdens lessen, maar ook door bedrijfsbezoeken, projecten en stages. En dan is het aan jou om jouw klik met de sector te vinden. Uiteraard helpen we je hierbij! Ons geheime wapen is de portfolio, waarin je op zoek gaat naar jouw persoonlijke sterktes. Je mentor begeleidt je persoonlijk bij deze zoektocht.

Heb je je droomjob gevonden, dan helpen wij je om je droom ook te laten uitkomen. In de modules professionele ontwikkeling leer je je eigen doelen te formuleren en gericht actie te ondernemen om ze te bereiken... zodat je je dromen ook echt kan realiseren.