Go international

"De wereld is je speeltuin"

We doen er binnen onze opleiding alles aan om je al zoveel mogelijk met die speeltuin in contact te brengen. Zo kan je in het tweede jaar onder de noemer ‘China from within’ drie weken lang les volgen aan onze partneruniversiteit in China.

Of je kan je cross-cultural management skills aanscherpen tijdens een projectweek met internationale studenten in binnen- én buitenland.

Een semester studeren aan een andere buitenlandse partnerhogeschool van Howest, of stagelopen in het buitenland, behoren ook tot de mogelijkheden. 

Je sluit je opleiding bovendien af met een buitenlandse zakenreis die je volledig zelf voorbereidt. En waar je vanzelfsprekend met veel plezier aan deelneemt ;)

China from within

In het tweede jaar kun je met ‘China from within’ drie weken lang les volgen aan onze partneruniversiteit in China. Je wordt ook ingeschakeld voor conversatielessen met Chinese studenten. En natuurlijk bezoek je de belangrijke culturele landmarks en word je ook ingeschakeld voor conversatielessen met Chinese studenten.

“One’s destination is never a place, but a new way of seeing things.” Amelie Fockenier

 
 

Internationale studie of stage

Studeer een semester aan een buitenlandse partnerschool van Howest of loop stage in het buitenland. Ver of dichtbij: van Brussel tot Bangkok, van Rijsel tot Washington.

internationaal.jpg

“Dankzij Office Management heb ik de Chinese cultuur leren kennen, heb ik in Litouwen studenten van over heel Europa ontmoet, heb ik kunnen cheerleaden voor het American Football team van Chestnut Hill College, én heb ik een blik achter de diplomatieke schermen kunnen werpen tijdens mijn stage op de Belgische Ambassade in Washington D.C.

Die laatste heeft mij zelfs een eerste job opgeleverd als Consulair Assistent op de Ambassade. Ook in mijn huidige job staat internationalisering centraal: businessreizen en de Engelse taal zijn er niet weg te denken.” Evelien Langenaekens, Officemanager, Hima NV

Een student vertelt ...

WashingtonDC.jpg

“The world is a book, and those who do not travel read only one page.” 

Wie die zin ooit gezegd heeft is niet van belang; wat het betekent is wel van belang. Reizen is iets dat de meeste mensen wel al eens gedaan hebben; maar buiten de comfortzone reizen wordt nog veel te weinig gedaan.

Persoonlijk is Azië een continent die mij niet zo aantrekt, maar toen de kans zich voordeed om drie weken lang de Chinese cultuur te ontdekken heb ik die wel gegrepen; en ben ik dus buiten mijn eigen comfortzone gereisd. En ik ben blij dat ik dat gedaan heb, want ik heb er zo veel uit geleerd. Met het project ‘China from within’ heb ik de Chinese wereld gezien door de ogen van een toerist, maar ook door de ogen van lokale studenten. En die twee werelden zagen er compleet anders en uniek uit. Het is een ervaring die ik nooit zal vergeten.

Een continent die mij dan wel enorm aantrekt is Amerika; en meer specifiek de Verenigde Staten van Amerika. Al sinds ik een klein meisje was, wou ik les volgen op een Amerikaanse ‘High School’ en wou ik in het land wonen. Alhoewel ik niet naar een High School gegaan ben, heb ik wel lessen gevolgd aan een University en heb ik mogen ontdekken hoe het ‘College life’ echt is. En ook al zijn zowel België als de VS westerse landen; zijn er toch nog grote verschillen. Sommige van die verschillen kun je als toerist zeker waarnemen, maar andere verschillen liggen dieper en kun je enkel ontdekken als je lange tijd doorbrengt met Amerikanen. Ook die ervaring is er eentje die ik nooit zal vergeten.

Maar de mooiste ervaring van allemaal is toch die van mijn stage op de Belgische Ambassade in Washington D.C. Washington is een prachtige groene stad die bruist van het leven. Je vindt er alle keukens, muzieksoorten, sporten en persoonlijkheden. Tijdens mijn stage heb ik echt drie maanden lang als een Amerikaan geleefd. Ik heb inkopen moeten doen, het openbaar vervoer moeten nemen, uitstapjes gemaakt met vrienden, en gewerkt. Na een paar weken was ik al volledig ingeburgerd en voelde ik mij volledig thuis in de stad én in mijn job. Het was dan ook even schrikken toen die drie maanden plots voorbij waren en ik weer naar huis moest. Maar ik heb er fantastische vrienden aan overgehouden en ik weet dat zij mij met open armen zullen ontvangen als ik ooit terugga.