Inspiratie academie “Built Environment”

Wednesday 08/12

Inspiratie academie “Built Environment”

Howest bouwt elke dag aan de toekomst.

Met deze inspiratie-academie “Built Environment” gaan we geen enkele uitdaging uit de weg. De zoektocht naar de ideale stad om te leven, wonen en werken, vertrekt uit de Penta, een gloednieuw gebouw van Thomas Rau dat letterlijk organisch opgaat in het landschap. Naast een rondleiding in het gebouw nodigden we twee gerenommeerde architecten – stedenbouwkundigen uit om ons te “challengen” hoe we met de transitie in onze omgeving omgaan. Luc Eeckhout, EVR – architecten en Els Nulens, blauwdrukstedenbouw gaan samen met ons de uitdaging aan te denken over de toekomst. 
 
Vandaag hebben we een andere, bredere, en meer organische visie nodig op onze bebouwde omgeving. Met de hedendaagse uitdagingen staan we op een keerpunt. Het schilderij “De ideale stad” beeldt letterlijk “de ideale stad” uit volgens architectuurprincipes van de renaissance met het zogenaamde éénpuntsperspectief. Vandaag staan we voor grote uitdagingen in de stedelijke en landelijke omgeving. Klimaat, mobiliteit, circulaire economie, waterbeheer, natuur, architectuur…… Alles komt samen in de ideale omgeving. 
 
Met deze inspiratie – academie “Built Environment” bieden we een forum aan architecten, stedenbouwkundigen, projectontwikkelaars, studiebureaus, energie-specialisten, intercommunales, lokale overheden, docenten, studenten,… Als Howest gaan we de uitdaging aan om ook voor Vlaanderen een actuele en toekomstgerichte opleiding “Built environment” te ontwikkelen. Maak dingen mogelijk. Graag gaan we met u hierover in dialoog.
 
U bent dan ook van harte welkom!
 
Lode De Geyter
Algemeen directeur Howest

Ronald Bastiaens
Opleidingsdirecteur, Howest Kortrijk

Online inschrijven

Deelname is volledig gratis, maar inschrijven is verplicht via onderstaand formulier.