Voeding en gezondheid

Voedselintolerantie of voedselallergie? Wat is er nieuw, hoe ver staat het onderzoek en de ontwikkeling?

Donderdag 16 mei 2013

Voor de 2de maal organiseert de opleiding Biomedische laboratoriumtechnologie van de Hogeschool West-Vlaanderen een seminarie in het kader van voeding en gezondheid.

Steeds meer volwassenen en kinderen hebben te kampen met voedselallergieën en/of voedsel-intoleranties. Denk maar aan bekende voorbeelden van voedselallergieën zoals koemelkallergie, kippeneiallergie en pindaallergie.

Door de grote verscheidenheid die er bestaat in de voeding zijn we steeds meer zelf verantwoordelijk voor onze levensstijl en bijgevolg de impact op onze gezondheid. Zoals Hippocrates reeds meer dan 2000 jaar geleden verkondigde “Let thy food be thy medicine and thy medicine be thy food” - Hippocrates (460-370 V.C.).

Dit seminarie richt zich tot gezondheidsprofessionals: artsen, diëtisten, laboranten en mensen uit de (supplementen)voedingsindustrie alsook patiënten met voedselallergieën. Het is de bedoeling om de nieuwigheden gebaseerd op resultaten van wetenschappelijk onderzoek aan u voor te stellen en een discussie te starten rond voedingsadvies en wat het nut is van voedingssupplementen en hoe de industrie daar kan op inspelen.

De sprekers van dit seminarie zijn geselecteerd op basis van hun zeer uitgebreide kennis en ervaring in de wereld van de voeding.

Registratie en kostprijs

  • Kostprijs inclusief buffet: 25 euro pp
  • Kostprijs studenten mits vertoon van studentenkaart: 12,5 euro pp

Rekeningnummer: IBAN: BE 22001265311547 BIC: GEBABEBB
Mededeling: BDB1302 Voeding 2013 + naam en voornaam

Partners

Partners

Plaats

Howest Brugge
Sint-Jorisstraat 71 - 8000 Brugge

Programma

Chairman: Dr. ir. Kaat Van Oostveldt & Dr. Sc. Griet Vanbillemont

18.00u Onthaal + gezond buffet + expositie standhouders
18.45u Verwelkoming
De heer Lode De Geyter (algemeen directeur HOWEST)
Mevr. Mieke Demeyere (opleidingscoördinator Biomedische laboratoriumtechnologie)
18.50u - 19u40

“De rol van essentiele suikers (Glycobiologie) in fysiologische processen en gezondheid”
Drs. Geiske de Ruig (Oprichtster van het Glycoinstituut, een nieuwe onderwijsinstelling voor Glycobiologie, Nederland)
Lees meer

19.50u - 20.30u

“De voedselintolerantietest in het labo”
Theodoor M.M. Scheepers (Algemeen directeur Laboratorium Pro Health b.v., Weert, Nederland)
Lees meer

20.40u - 21.20u

“Allergenen management in voedingsbedrijven onder een onzeker analytisch gesternte”
Prof. dr. ir. Bruno De Meulenaer (Onderzoeksgroep levensmiddelenchemie en humane voeding, Universiteit Gent)
Lees meer

21.30u - 22.00u Napraten met een drankje en een hapje + expositie standhouders

Online inschrijven

Inschrijven kan tot 11 mei 2013.