Howest daagt je uit!

Dien je GIP in en maak kans op een Arduino-set voor jou en een 3D-printer voor de school.

Bestaat jouw GIP uit het ontwerpen van een machine of product?
Integreer je zonnepanelen of innovatieve energiesystemen in een voertuig?
Ontwikkel je een app of slimme koelkast? Of je bouwt aan een eigen drone of robot?

Waag dan zeker je kans en dien je GIP in bij een van de drie categorieën ‘Engineering, Energy of ICT’.
Inschrijven kan tot en met maandag 5 juni. Het indienen van een GIP kan individueel gebeuren als in team.

Inschrijven


Met de steun van:

GIP Categorieën

Voldoet je GIP inhoudelijk aan één van de drie categorieën? Aarzel dan niet en schrijf je snel in.
Inschrijven kan tot en met 5 juni 2017.

Engineering

Deze categorie omvat alle GIP’s die gekoppeld zijn aan een mechanisch ontwerp, productie, materialen of innovatieve producten. Bij de beoordeling van de ingediende GIP wordt voornamelijk gekeken naar de technische uitwerking en CAD, de (op)bouw van een prototype of proefstelling en de graad van innovatie.

Enkele voorbeelden: Het ontwikkelen van een sterling motor, technische proefopstelling, gemotoriseerd longboard, 3D zaklamp, drone of slimme koelkast, …

Energy

In deze categorie komen alle projecten aan bod die te maken hebben met elektriciteit, elektronica en energie. Bij de beoordeling van de ingediende GIP wordt voornamelijk gekeken naar de technische uitwerking, de (op)bouw van een prototype of proefstelling en de graad van innovatie.

Enkele voorbeelden: De bouw van een zonnevolger of weerstation, het uitwerken van domotica binnen een (school)gebouw, energie halen uit een liter benzine, het maken van een voertuig op zonne-energie, …

ICT

In deze categorie komen alle projecten aan bod die te maken hebben met programmeren, schrijven van een specifieke code en het ontwikkelen van een app, tool of website. Bij de beoordeling van de ingediende GIP wordt voornamelijk gekeken naar de technische uitwerking, de (op)bouw van een prototype en de graad van innovatie.

Enkele voorbeelden: Het ontwikkelen van een app, digitale tool of website. Het gebruik van Arduino, schrijven van codes en ander programmeerwerk.

Prijzen

In de week van 19 juni 2017 wordt bekend gemaakt welke GIP's gewonnen hebben. De prijsuitreiking wordt voorzien op woensdag 28 juni 2017 om 18:30 uur in Howest, campus Graaf Karel de Goedelaan te Kortrijk.

Hoofdprijs

Er wordt een hoofdprijs toegekend aan zowel de leerlingen als de winnende school. Er is wordt per categorie een hoofdprijs toegekend.

  • De leerlingen ontvangen als eerste prijs een uitgebreide Arduino-set en starten zo hun carrière in het hoger onderwijs met een eigen Arduino.
  • De winnende school neemt een 3D printer mee naar huis.

Tweede en derde plaats

Daarnaast krijgen ook de leerlingen en scholen waarvan de GIP op de tweede en derde plaats eindigde, een boeiende prijs.

Contact

Heb je vragen over deze GIP Awards of over één van de categorieën?

Volg de GIP Awards op Facebook

Algemene vragen

Elke Christiaen
elke.christiaen@howest.be
056/24.12.90
Dienst Communicatie

Engineering

Ronald Bastiaens
ronald.bastiaens@howest.be
056/24.12.11
Industrieel Productontwerpen

Energy

Tim Vandendriessche
tim.vandendriessche@howest.be
056/24.12.11
Energiemanagement