China: Howest tussen heden en verleden

Een unieke kans!

Net voor ze afstuderen, krijgen alle studenten uit de master opleidingen de unieke kans om hun schoolcarrière af te sluiten met een heel bijzondere studiereis naar China. Het is dé gelegenheid om kennis te maken met de rijke geschiedenis en het cultureel erfgoed van dit onmetelijke en mysterieuze land. Beijing, de Grote Muur, het Terra Cottaleger in Xi’an, het Westelijke meer in Hangzhou, de zijdestad Suzhou en tenslotte Changhai zijn de hoogtepunten van de reis.

De snelst groeiende economie ter wereld. Dat is een belangrijk aspect van China waar onze toekomstige ingenieurs zullen rekening mee moeten houden. Waarom maken Chinezen alles na? Zijn Chinese producten slechter dan de onze ? Denk maar aan tal van producten "Made in China": gsm, iPOd, camera, sportschoenen, enz. Goed om weten waarom we beter met hen samenwerken dan hen de rug toekeren. Wij bezoeken een aantal Belgische bedrijven die al jarenlang in China gevestigd zijn. Het is echter meer dan een bedrijfsbezoek - van hun ervaring met de Chinese manier van werken kunnen onze studenten enorm veel opsteken.

Studeren in China, het kan met Howest. In Hangzhou bezoeken we een partneruniversiteit, Zheijang University of Technology die bekend staat om haar kwaliteitsvolle ingenieursopleidingen. Zowel op vlak van onderzoek als onderwijs kunnen onze studenten hier ervaring opdoen vooraleer in het bedrijfsleven te stappen.

Voor wie?

Alle studenten die dit jaar kunnen afstuderen als master.

Voor schakelstudenten kan er een uitzondering gemaakt worden, na overleg met de opleidingscoördinator.


Zij zijn er geweest

Enkele getuigenissen

  • ‘Kortom de reis was echt de moeite. We gingen met veel, we zagen veel, leerden veel en we hadden veel plezier. Voor mij was deze reis geslaagd in alle opzichten.’ Paul Note - 2008
  • ‘De studiereis naar China is een ones-in-a-lifetime experience. ‘Voor deze prijs raak je er nooit zelf en dan heb je nog niets gezien van China zelf. Nu hebben wij een beeld van de Chinese cultuur, werkwijze, gewoontes, …’
  • ‘De China reis was super! Ik heb mijn vliegangst overwonnen, heb een nieuw stukje van de wereld leren kennen, heb de prachtige, maar kolossale, cultuur mijn ogen gegeven, (zal nog eens teruggaan naar de chinese natuur wanneer ik ooit genoeg gespaard heb) heb genoten van de leuke groepssfeer, ... En ik zal de reis nooit vergeten. ‘ Tine 2009

Prijs (€ 1.499,-)

De reis kost € 1.499 per persoon (prijs onder voorbehoud en afhankelijk van prijsstijging voor fuel) op basis van een gedeelde kamer en volgens het beschreven programma.

Het programma kan tot vóór het vertrek nog wijzigen.

Nu inschrijven


Reisdocumenten?

Een internationale reispas en visum voor China zijn verplicht!

Een internationale reispas moet geldig zijn tot 6 maanden na terugkeer uit China en vraag je persoonlijk aan bij de Dienst Bevolking van de stad of gemeente waar je woont.

Een individueel visum moet aangevraagd worden bij de Chinese ambassade in Brussel d.m.v. een ‘aanvraagformulier’ te vinden op de website van de Chinese ambassade.

Een visum voor China moet individueel aangevraagd worden via een online invulformulier op de website van de Chinese ambassade.

De prijs voor het visum bedraagt 86,30 euro en is niet inbegrepen in de totaalprijs. Tijdens een infosessie over de reis zullen we dit samen in orde brengen. Meer uitleg volgt.