Contacteer ons

Designregio zoekt ondernemers en ontwerpers

Industrieel productontwerpen;

A.    Rekruteren en selectie van kandidaat ondernemingen

Vanaf mei 2013 tot 31 juni 2013 ligt de focus van Designregio Kortrijk op het identificeren en engageren van ondernemingen die geschikt zijn voor het programma. De geïnteresseerde ondernemingen vullen een vragenlijst in die Designregio Kortrijk zal gebruiken, naast een bedrijfsbezoek en interview, om hun profiel in te schatten op het vlak van opdrachtomschrijving en engagement. Ook de maturiteit op het vlak van proces, aanpak, inlevingsvermogen, ervaring en portfolio zal zo worden ingeschat. 

De klemtoon ligt op ondernemingen die gevestigd zijn in de regio Kortrijk (Ieper, Tielt, Roeselare en Kortrijk) en bij voorkeur geen tot weinig ervaring hebben met externe ontwerpers. De selectie van de vijf ondernemingen gebeurt door een externe jury, samen met de partners van Designregio Kortrijk.

B.    Rekruteren en koppelen van de ontwerper(s) aan de onderneming
Als tweede stap wordt er in samenspraak met elke onderneming, vertrekkend vanuit hun noden en mogelijkheden, op zoek gegaan naar geschikte kandidaat ontwerpers. Designregio Kortrijk stelt de onderneming minstens drie kandidaat ontwerpers voor waarna de onderneming zelf de kandidaat kan kiezen waarin ze het meeste vertrouwen hebben om mee in zee te gaan voor het 5X5 project.

Alle deelnemende ontwerpers zijn in eerste plaats gerenommeerde topontwerpers met voldoende ervaring en expertise. De top ontwerper zal in deze nieuwe 5X5 editie een adviserende rol hebben en fungeren als “peter”. Vervolgens wordt een jonge, talentvolle ontwerper gerekruteerd en gekoppeld aan elk project om de uitvoering voor zijn rekening te nemen. Deze samenwerking wordt bezegeld in een samenwerkingsovereenkomst. Voor het ontwerpersduo is een totaal budget voorzien binnen het project van 13.000 euro incl. BTW.

C.    Voorstelling van de nieuwe 5X5 trio’s
In het najaar van 2013 zullen de 5 trio’s officieel worden voorgesteld aan het grote publiek. Dit evenement is erop gericht om de deelnemers en het grote publiek zich vertrouwd te maken met de doelstellingen, intenties en principes van het 5X5 traject en zijn nieuwe kandidaten.

Meer info: http://www.designregio-kortrijk.be​

Ontdek ons ook op:
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Twitter

Aanmelden

Registreer nu!
Geïnteresseerd in vacatures of info specifiek uit jouw vroegere opleiding? Registreer hier!
E-mailadres:
Wachtwoord:
Wachtwoord vergeten?

In de kijker

© 2005-2009 Howest. Alle rechten voorbehouden. Up