Contacteer ons

Howest goes international...

Alle

 Binnen de opleiding Toerisme & Recreatiemanagement organiseren we vanaf dit academiejaar een heuse opleiding 'Tourism Management' voor buitenlandse studenten en eventuele geïnteresseerde allochtonen die dit als post-graduaat kunnen volgen.  

 

In een eerste fase noteren we 10 inschrijvingen van Europese studenten die binnen het Erasmus programma gebruik maken van het uitwisselingsakkoord met onze partnerhogescholen.

 

Zo zijn er 2 studenten uit Finland, 1 uit Frankrijk en Duitsland, 4 uit Spanje waarvan 2 uit Barcelona en 2 uit Almeria, en 2 Erasmus Belgica studenten uit Wallonië. 

Daarnaast hebben we nog een aantal aanvragen lopen van studenten uit Kazakhstan en van een student uit Nigeria; naast een toenemend aantal geïnteresseerde 'Belgische' studenten.

 

De colleges gaan door op de campussen in Kortrijk (R. de Rudderlaan, van maandag tot woensdag) en Brugge (donderdag en vrijdag), waar de studenten een aantal modules volgen binnen 'Digital Business Management'.

 

Naast een aantal toeristisch gerelateerde vakken als MICE, Trends in Tourism en Sustainable Tourism kunnen de studenten hun kennis bijschaven van Project Management en Business English, en deze toepassen in een Practical Case Study.

 

Het is ook de bedoeling om de buitenlandse studenten optimaal te laten kennis maken met onze cultuur en onze studenten. Voor heel wat vakken hebben we daarom geopteerd om de colleges gelijktijdig aan te bieden aan beide studentenpopulaties.

 

We hopen hiermee alvast een stap in de goede richting gezet te hebben om het luikje internationalisering binnen HOWEST in het algemeen en onze opleiding in het bijzonder wat meer kracht bij te zetten, en een gerespecteerd partner te worden in het Europese onderwijslandschap. 

 

Meer info: ludo.schoukens@howest.be

Ontdek ons ook op:
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Twitter

Aanmelden

Registreer nu!
Geïnteresseerd in vacatures of info specifiek uit jouw vroegere opleiding? Registreer hier!
E-mailadres:
Wachtwoord:
Wachtwoord vergeten?

In de kijker

© 2005-2009 Howest. Alle rechten voorbehouden. Up