Contacteer ons

Goed rapport voor Biomedische laboratoriumtechnologie

Alle

 

De opleiding werd op 20 punten beoordeeld, waaronder de opleidingsdoelstellingen, het opleidingsprogramma, de studentenbegeleiding en de materiële voorzieningen. BLT aan Howest kreeg op 10 punten een score goed toegekend en drie ‘excellent’ scores (waaronder voor de kwaliteitszorg binnen de opleiding).

Uit jaarlijks onderzoek blijkt dat de studenten Biomedische laboratoriumtechnologie tevreden zijn over hun opleiding en dat de opleiding een stevige reputatie heeft bij het werkveld. De opleiding kreeg een “excellent” score toegekend voor het kwaliteitsopvolgings- en borgingssysteem en werd door de commissie als een best-practice omschreven.

Nauw contact met de praktijk

De opleidingen aan Howest zijn zeer praktijkgericht. In de opleiding Biomedische laboratoriumtechnologie wordt de benodigde theoretische kennis direct toegepast in een groot aantal uren laboratoriumoefeningen en werkcolleges. De laboratoria zijn goed uitgerust.

Binnen de opleiding wordt heel wat aandacht besteed aan het opdoen van beroepservaring. Niet alleen door de inzet van gastprofessoren en gastsprekers in het opleidingsprogramma, maar ook door de intensieve stages. De kwaliteit van de stages is volgens de commissie uitstekend. De opleiding beschikt over een uitgebreid netwerk van stageplaatsen.

De commissie stelt een zeer hoge en snelle tewerkstellingsgraad van de afgestudeerden bachelors Biomedische laboratoriumtechnologie vast. Veel studenten krijgen al tijdens hun stage een contract aangeboden. Na gesprekken met het werkveld concludeerde de commissie dat het profiel van de afgestudeerden beantwoordt aan alle professionele eisen.

Meer info

  • Het volledige onderzoek vind je op www.vlhora.be, de website van de Vlaamse Hogescholenraad

Ontdek ons ook op:
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Twitter

Aanmelden

Registreer nu!
Geïnteresseerd in vacatures of info specifiek uit jouw vroegere opleiding? Registreer hier!
E-mailadres:
Wachtwoord:
Wachtwoord vergeten?

In de kijker

© 2005-2009 Howest. Alle rechten voorbehouden. Up