Skip Navigation LinksRijselstraat (Brugge) » Opleidingen » Toegepaste Informatica » Computer & Cyber Crime Professional @home

Computer & Cyber Crime Professional (CCCP) @Home

Delen via:  

Computer & Cyber Crime at home

Howest lost het probleem op van te weinig cybersecurity specialisten.

SnapChat, LinkedIn, Dropbox, Yahoo!,… slechts een kleine selectie van bedrijven die recent te maken kregen met cybercriminaliteit. Nog nooit is de vraag naar security specialisten zo groot geweest!

Als Computer & cyber crime professional word je opgeleid in de allernieuwste technologieën en technieken op het vlak van cybersecurity. Je bent bedreven in zowel de aanvallende als de verdedigende kant van de cybercrime en ook wetgeving is u niet vreemd!

Offensieve security

Leer niet alleen denken als een hacker maar leer ook hun technieken en tools kennen om zelf de beveiliging van uw systemen te testen. Wacht niet tot een ander de zwakke schakel in uw verdediging ontdekt maar ga zelf op zoek!

Defensieve security

Behoud de controle over uw data! Leer alles over hoe je systemen en netwerken kan gaan beschermen tegen allerhande bedreigingen van buitenaf. Is er dan toch data naar buiten gelekt,.. geen probleem want u bent ook bedreven in beschermen van uw data doormiddel van cryptografie!

Wetgeving en information management

Een goede kennis van de relevante wetgevingen is natuurlijk essentieel voor een cybercrime specialist. Naast uw praktische kennis zal u ook in staat zijn om de beveiliging binnen uw bedrijf te coördineren dankzij uw doorgedreven kennis van zaken zoals security management, threat and risk assessment, security frameworks,…

Practical Reverse engineering & Malware analysis

Leer alles over het analyseren van de nieuwste virussen en malware. Dit vak gaat verder dan enkel de theorie en laat u hands-on ervaring opdoen dankzij speciaal ontwikkelde samples.

De opleiding Computer & cyber crime professional is gesteund door de Cyber Security Coalition vzw.

Overzicht semester / vakken

Toegepaste Informatica @Home

Onze @home opleidingen staan open voor iedereen die minimum 21 jaar is en/of werkstudent. Je kiest zelf wanneer je wilt studeren en ons team begeleidt jou via het internet. Er zijn ook enkele contactmomenten op de campus voorzien.

Afstandsonderwijs wordt hoofdzakelijk via digitale weg georganiseerd. Het digitale leerplatform geeft jou toegang tot het lesmateriaal: goed geschreven cursussen, met tal van digitale bestanden (oefeningen, voorbeelden, video-opnames lessen, websites... ).

Uniek aan deze opleiding

Connecteer van thuis uit met onze speciaal ontwikkelde trainingsomgeving. Binnen deze omgeving kunnen (offensieve) security technieken geoefend worden op een legale en veilige manier op een breed gamma aan netwerken en systemen!

Praktisch

De opleiding

 • De opleiding is gespreid over 3 semesters (1,5jaar) om werk en studie te kunnen combineren
 • We voorzien twee contactzaterdagen per semester die doorgaan bij ons op de campus (Howest Campus Rijselstraat te Brugge)
 • Alle examens vinden plaats op de campus (Howest Campus Rijselstraat te Brugge). Waar mogelijk worden examens voor @home op zaterdagen ingepland.

Hoe inschrijven?

Deze opleiding wordt ingericht met twee mogelijkheden tot inschrijven. Hiervoor gelden de volgende voorwaarden:

 • Creditcontract
  • De student beschikt over een stevige basiskennis informatica dankzij vroegere studies of werkervaring. Bij afstuderen krijgt u een creditbewijs voor de gevolgde modules.
 • Diplomacontract
  • De student is reeds in het bezit van een bachelor diploma toegepaste informatica. Bij afstuderen krijgt u een extra diploma Toegepaste Informatica – traject CCCP.

Er is geen onderscheid tussen de inhoud of kostprijs van beide contracten.

Kostprijs*

 • Academiejaar 2016-2017 (S1 en S2): 230 euro + 11 euro / credit = 582 euro
 • Academiejaar 2017-2018 (S3): 230 euro + 11 euro / credit = 428 euro

* onder voorbehoud van wijzigingen onderwijs- en examenreglement

Contacteer ons

Heb je vragen over deze opleiding?
Contacteer Kurt Callewaert of kom langs tijdens een van onze infodagen.