Skip Navigation LinksRijselstraat (Brugge) » Opleidingen » Bedrijfsmanagement » Accountancy-fiscaliteit@home

Accountancy-fiscaliteit@home

Delen via:  

De opleiding Accountancy-fiscaliteit@home

Aan de Howest kan je de bacheloropleiding Bedrijfsmanagement Accountancy-Fiscaliteit volledig volgen via afstandsonderwijs. Op deze manier behaal je een volwaardige professionele bachelor! Je behaalt een bachelor die volledig gelijkgesteld is aan het bachelordiploma behaald na 3 jaar voltijds dagonderwijs. Je volgt dus dezelfde vakken als de studenten van het dagonderwijs, eventueel in een aangepast format, en je hebt ook 2x stage (o.a. 5 weken voltijds en 12 weken voltijds).

Naast de accountancy- en fiscale modules krijg je een stevige juridische en bedrijfseconomische basis en hanteer je beroepsspecifieke professionele software zoals Exact Online, First, Sofisk, ... in diverse opdrachten. Je werkt aan geïntegreerde, praktijkgerichte cases, samen met deskundigen van de Big 4, de vier grootste audit- en consultancybedrijven wereldwijd. De stage geeft je de kans om te functioneren in een reële bedrijfssituatie en jouw toekomstig werkterrein te verkennen.

Het diploma is erkend door het Beroepsinstituut voor Boekhouders en Fiscalisten (BIBF) en het Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten (IAB) waardoor een Howest-afgestudeerde heel wat vrijstellingen krijgt.

Meer info

Vrijstellingen

Ben je houder van het Syntradiploma boekhouder of van het HBO5-diploma associate degree boekhouder behaald aan het CVO en wil je nu het volwaardig professioneel bachelordiploma behalen? Dan krijg je een heleboel vrijstellingen en volg je een verkort traject dat je flexibel kunt spreiden over verschillende semesters.

Ook met andere gevolgde opleidingen na het middelbaar (bvb. onafgewerkte studies) kan je vrijstellingen bekomen.

Job

Je kunt aan de slag in een boekhoudkantoor of als intern boekhouder binnen een bedrijf. Dit kan zowel in een industriële, handels- of dienstverlenende onderneming zijn of zelfs bij de overheid (openbare besturen, ministerie van financiën, gemeenten...). Ook in de non-profit (ziekenhuizen, mutualiteit, rusthuizen) ben je gegeerd.

Meer info

Vraag geheel vrijblijvend onze uitgebreide informatiebrochure aan via lien.soete@howest.be.

Praktisch

  • Start: september 2017
  • Duur: 8 semesters
  • Locatie: Rijselstraat 5, 8200 Brugge
  • Contactpersoon: Lien Soete