Skip Navigation LinksGraaf Karel de Goedelaan (Kortrijk) » Campus Graaf Karel de Goedelaan » Awards en prijzen » Europese award voor studentenmobiliteit

Europese award voor studentenmobiliteit

Delen via:  

In totaal waren er 140 inzendingen in 5 verschillende categorieën uit bijna 30 landen. In elke categorie koos de jury de vijf beste. HOWEST kreeg de eerste prijs in de categorie “Students”.

Met deze award voor studentenmobiliteit – een bronzen ster geïnspireerd op de Europese vlag - wil Europa het werk van de internationale promotoren in het onderwijs extra in de kijker zetten. Europa hoopt op deze manier jongeren nog méér aan te moedigen om hun kijk op de wereld en het professionele werkveld te verbreden door een poosje in het buitenland te werken of te studeren.

Een extra dimensie die coördinator Internationalisering van de opleiding MCT Kristel Balcaen, bezielster van het HOWEST-mobiliteitsproject “e-PICTURE”, wil aantonen, is dat een zeer ruim spectrum van bedrijven in binnen- en buitenland een bachelor in de Multimedia en communicatietechnologie kan inschakelen in het bedrijf. De studenten van HOWEST - departement PIH kunnen bijvoorbeeld stage lopen in de Koninklijke Bibliotheek van Madrid, internationale centra voor kunst en nieuwe technologieën in Praag of Liverpool of in “new media agencies” in Dublin of Cambridge.

Voor meer informatie over de award en het mobiliteitsproject van MCT, HOWEST – departement PIH:
Kristel Balcaen
coördinator internationalisering MCT
 056 24 12 53
 056 24 12 24
 kristel.balcaen@howest.be

Lees het volledige persbericht