Skip Navigation LinksGraaf Karel de Goedelaan (Kortrijk) » Opleidingen » New Media and Communication Technology » Showcase

Showcase NMCT

Delen via:  
Howest bachelor New Media and Communication Technology

NMCT showcase

Digital Expers Skills (DES)

In New Media and Communicationtechnoloy (NMCT) verweven we deze competenties doorheen de volledige opleiding. Per semester organiseren we een digital expert skills week. Gedurende deze week voorzien we tal van niet-IT-gerelateerde workshops en sessies. Enkele voorbeelden van workshops: bronnen en plagiaat, wireframing, timemanagement ... De aangeleerde skills pas je nadien verder toe in alle modules van je opleiding.

"Een digital expert is een expert die naar ICT- oplossingen zoekt om de activiteiten van een bedrijf te ondersteunen. Het is iemand die niet alleen over technologische knowhow en productkennis beschikt, maar die daarnaast ook weet hoe hij/zij projecten moet beheren in teamverband en in nauw contact met zijn/haar opdrachtgevers." - Agoria en www.digital-expert.be

Small Business Project

In New Media and Communicationtechnoloy scherpen we je zin voor ondernemerschap aan. De module Small Business Project kan je opstap worden naar je eigen onderneming. In multidiciplinaire teams werk je stap voor stap een business- of eventplan uit. Docenten, dreamcoaches, bankdirecteurs en bedrijfsleiders begeleiden je doorheen dit leerproces. Vlajo zorgt mee voor de nodige ondersteuning.

Heb je de smaak heel goed te pakken en is je businessplan goed opgesteld, dan krijg je van ons de kans om tijdens je stage “live” te gaan met je idee. Je eigen onderneming start je op onder deskundige begeleiding van Howest, The Studios en Vlajo. Wie weet, komen we je binnen een aantal jaar bezoeken in Silicon Valley ...

Multi-Mania

Multi-Mania is een grote Europese conferentie waar tal van nationale en internationale sprekers de nieuwste trends op gebied van nieuwe media en interactieve applicaties demonstreren.
www.multi-mania.be

Talent Factory

Talent Factory is voor de studenten van Howest Kortrijk een uitgelezen kans om éxtra in the picture te komen. Met een “Summer’s here Party” sluiten we samen het academiejaar af. Die avond zetten we ook die studenten in de bloemetjes die het Howest-adagio van Serve, Empower en Care hoog in het vaandel dragen.
www.talent-factory.eu

Sizing Servers Lab

Het Sizing Servers Lab van New Media and Communicationtechnoloy houdt zich professioneel bezig met het opsporen van zwakke plekken in software én computerinfrastructuur van kleine en grote bedrijven. Ook de nieuwste Facebookservers ontsnapten niet aan het kritische oog van het Howest Serverlab.

TEDXUHOWEST

TED staat voor Technology, Entertainment and Design. TED talks zijn korte presentaties van personen die veel afweten over een bepaald onderwerp, een interessante invalshoek hebben op bepaalde problemen, met een nieuw idee op de proppen komen…
Deze talks die online beschikbaar zijn via de TED site en YouTube worden bekeken door miljoenen mensen.

Een TEDx wordt georganiseerd door een lokale instantie (in dit geval is dat Howest) en brengt mensen samen om een zelfde TED-achtige ervaring te delen.

AppLab

New Media and Communicationtechnoloy organiseert ook een Applab. Een hackathon, appathon of code fest is een event waar software developers en designers in kleine teams aan een bepaalde applicatie werken. Meestal is dit een app voor smartphones of tablets of een webapp die in een browser draait.

De bedoeling van AppLab is echter niet om op het einde van de dag enkele afgewerkte producten te kunnen voorstellen. Het is vooral de bedoeling om in groep inspiratie op de doen en nieuwe concepten te laten rijpen. Deze kunnen dan later uitgewerkt en gelanceerd worden zodat alle eindgebruikers er kunnen van genieten.

Jobhappening

Howest leidt haar studenten op tot New Young Professionals. Bij het afstuderen is een Howest student onmiddellijk inzetbaar in het werkveld. De jobhappening is een recruteringsevenement, georganiseerd door Howest. Als laatstejaar kom je er in contact met mogelijke werkgevers.

Microsoft Innovation Centre Vlaander

Studenten New Media and Communicationtechnoloy werken samen met het Microsoft Innovation Centre aan projecten of lopen stage bij Microsoft.
De 4 Microsoft Innovation Center kernactiviteiten: ontdek & leer, netwerken, innoveren en ondernemen zijn belangrijk voor een student New Media and Communicationtechnoloy.

Howest Academy

New Media and Communication Technoloy gebruikt internationaal erkend cursusmateriaal uit de Microsoft IT Academy en de Cisco Networking Academy. Sinds 2011 is Howest ook VMWare Academy.
Uniek in Vlaanderen! Adobe heeft Howest als enige hogeschool in België verkozen tot Education Developer Partner in een wereldwijd netwerk.