Skip Navigation LinksGraaf Karel de Goedelaan (Kortrijk) » Opleidingen » Energiemanagement » De opleiding Energiemanagement

De opleiding Energiemanagement

Delen via:  

Waarom Energiemanagement studeren aan Howest?

EnergiemanagementEnergiemanagement boeit je. Je beseft dat een antwoord formuleren op de energienoden van onze maatschappij misschien wel de grootste uitdaging voor de 21ste eeuw uitmaakt.

Zelfs al proberen we deze energie zo goedkoop mogelijk te produceren of aan te kopen, de wereldwijde impact van ons globaal energieverbruik heeft een grote invloed op onze leefwereld en klimaat.

Het is bijna onmogelijk een sector te bedenken waar je als energiemanager niet aan de slag kan. Naast de talloze industriële sectoren vormen ook de openbare en particuliere sector een belangrijk werkveld.

In Energiemanagement leer je slimme oplossingen uit te denken om energie te besparen. Dat binnen een complexe en multidisciplinaire context waarbij natuur, duurzaamheid en milieu hoog in het vaandel staan. Hernieuwbare energievormen dragen je absolute voorkeur weg.

Je bent niet de pure techneut, maar je houdt van de uitdaging om je creatieve oplossing met goede cijfers onderbouwd aan het management team voor te stellen.

Je bent overtuigd dat we met slimme technologie de wereld properder en energievriendelijker kunnen maken.

In Energiemanagement leer je ideeën presenteren, uitleggen en onderbouwen met cijfers en feitenmateriaal. Je hebt het tot een kunst verheven om steeds een sterk en logische verhaal te brengen voorzien van alle relevante context elementen. Your second name is ‘the story behind the data’.

Energiemanagement: vijf pijlers

(SMART) SYSTEMS

Voor de professionele bachelor in het Energiemanagement vormen de basis inzichten rond elektrische energieoverdracht, elektrotechnische systemen en de aanverwante elektronische sturingen de absolute basis van het vakdomein.

(BIG) DATA

Door de enorme hoeveelheden data waarmee een energiemanager geconfronteerd wordt, is de kennis over de geautomatiseerde gegevensverwerving en verwerking van heel groot belang.

ENERGIEMANAGEMENT

Binnen deze pijler leer je stap voor stap de energetische huishouding en de bijhorende financiële stromen in kaart te brengen en te optimaliseren. Je leert ook het werkveld waarin je zal terechtkomen op een interessante manier kennen.

ENERGIE TRANSFORMATIE & TRANSPORT

Naast de puur elektrische energieomzetting verwerf je een praktisch inzicht in zowel de klassieke als de nieuwste proceselementen waar energieoverdracht gerealiseerd wordt met behulp van fluïda en warmte.

PROJECTMANAGEMENT & COMMUNICATIE

Binnen deze pijler leer je hoe je in team een project realiseert en hoe je de resultaten en bevindingen van je onderzoek op een managementmatige manier kunt presenteren.

Waar vind je de job van je leven?

Als energiemanager speel je een cruciale rol in de maatschappij van de 21ste eeuw!

De professionele bachelor in het Energiemanagement is een gegeerde werknemer in elke sector. Elke bedrijf wenst zijn energiefactuur zo laag mogelijk te houden en steeds meer bedrijven en particulieren zijn zich bewust van het belang om op een duurzame manier met energie om te gaan.

Je kunt bij de overheid aan de slag, als adviseur. Je kunt je ook als zelfstandige energie-expert vestigen die advies verstrekt aan bedrijven en particulieren.

Internationaal

Studeren of stage lopen in het buitenland is een absolute meerwaarde. Howest hecht groot belang aan internationalisering. Alle Howest-opleidingen promoten dan ook actief de internationale gedachte onder hun studenten en docenten.

Bekijk hier alle internationale initiatieven

Nuttige info

Contact   |    Privacy & Copyrights ©2015 HOWEST.be - Lid van AUGent