Skip Navigation LinksGraaf Karel de Goedelaan (Kortrijk) » Opleidingen » New Media and Communication Technology » NMCT

New Media and Communication Technology (NMCT)

Delen via:  
Howest bachelor New Media and Communication Technology

New Media and Communication Technology

New Media and Communication Technology is een driejarig keuzetraject binnen de bachelor Multimedia en Communicatietechnologie. Je kunt dit traject enkel volgen aan Howest in Kortrijk.

In 2020 zullen meer dan 30 miljard toestellen op internet aangesloten zijn. NMCT stoomt je klaar voor deze toekomst. Eerst bouw je een brede en solide IT basis op waarna je gericht kan specialiseren.

Als NMCT’er is IT een deel van je leven. Je weet van aanpakken en bent een ondernemende doener die liefst platgetreden paden verlaat en cutting edge met IT bezig is.

New Media and Communication Technology

Web & App Developer

Als Web & App Developer focus je op ontwikkeling van zowel de frontend als de backend van een applicatie. Je hebt een goede kennis van verschillende programmeertalen en de nodige aandacht voor user experience.

Smart Technology Creator

Als Smart Technology Creator focus je op het connecteren en integreren van verschillende devices en services tot een krachtig geheel. Je hebt een goede kennis rond programmeren en datacommunicatie.

Infrastructure Engineer

Als Infrastructure Engineer focus je op de installatie, configuratie en onderhoud van een computernetwerk zodat de continuïteit er van verzekerd is. Je hebt een goede kennis rond netwerkinfrastructuur en systeemarchitectuur.

Kwaliteitskenmerk

NMCT logoNew Media and Communication Technology behaalde in het kwaliteitsrapport van VLORHA niet alleen een excellent voor professionele gerichtheid, maar kreeg bovendien een uitzonderlijke vermelding als "creatieve opleiding, die gedreven wordt door een nauwe samenwerking met het werkveld".

Laat anderen dus zeggen hoe goed je wel bent. En dat deed de accreditatiecommissie in haar kwaliteitsrapport dat overhandigd werd aan VLHORA (Vlaamse Hogescholenraad).

Waarom NMCT?

Jij bent belangrijk

De overstap naar hoger onderwijs is niet altijd even gemakkelijk. Je mentor (een lesgever) is jouw aanspreekpunt om mee te helpen de weg te effenen.

Docenten en medewerkers zijn vlot bereikbaar en begeleiden je graag tijdens je opleiding.

Projectwerk

Naast technologische know-how, leer je zoeken naar oplossingen en leer je projecten beheren in teamverband en in nauw contact met je opdrachtgever.

We scherpen je initiatief, creatieve gedrevenheid en ondernemingszin aan.

Samenwerking werkveld

Om je skills te doen groeien is het evident dat je realistische cases bestudeert. We dagen je uit met real-life opdrachten.

Creatieve gedrevenheid in relatie met het werkveld is een bijzonder kwaliteitskenmerk dat aan ons werd toegekend.

Anticipating the future

De evoluties binnen IT volgen elkaar snel op. We laten de meest cutting edge technologie al aan bod komen en bieden jou kanalen aan om boeiende trends op te volgen.

Dit is onder meer mogelijk dankzij de onderzoeksgroep Sizing Servers die met bedrijven als Intel en Facebook samenwerkt.

Programma

Tijdens de eerste helft van je opleiding (3 semesters) krijg je een solide kennis in de onderstaande domeinen.  Dit zorgt er voor dat je breed inzetbaar bent op diverse arbeidsmarkten. 

DEVICES

Je ontwikkelt software voor smart devices
USERS

Je ontwikkelt web & mobile apps op maat van de gebruiker.
CONNECTIONS

Je laat ‘things’ met elkaar communiceren.
DATA

Je verwerkt data uit de cloud tot bruikbare informatie.
PROJECTS: je maakt fascinerende en leuke real-life projecten

De volgende semesters kan je je eigen talenten accentueren door te specialiseren in één gericht profiel:

  • Web & App Developer
  • Smart Technology Creator
  • Infrastructure Engineer

Afsluiten doe je altijd met een stage en een bachelorproef.  Elke module is goed voor 6 studiepunten (ECTS) en 5 lesuren per week.  Je hebt dus maximum 25 uur les per week.

Volledig NMCT programma

Entrepreneurship

Met de module Start-up in semester 5 scherpen we ook je ondernemerschap aan. Deze module kan een opstap worden naar je eigen onderneming.

In multidiciplinaire teams werk je stap voor stap een business- of eventplan uit. Docenten, dreamcoaches, bankdirecteurs en bedrijfsleiders begeleiden je doorheen dit leerproces. Vlajo zorgt mee voor de nodige ondersteuning.

NMCT Entrepreneurship.jpg

Heb je de smaak heel goed te pakken en is je businessplan goed opgesteld, dan krijg je van ons de kans om tijdens je stage ‘live’ te gaan met je idee. Je eigen onderneming start je op onder deskundige begeleiding van Howest, The Studios en Vlajo. Wie weet, komen we je binnen een aantal jaar bezoeken in Silicon Valley ...

Waar vind je de job van je leven?

WERKGELEGENHEID?

Heel wat afgestudeerden New Media and Communication Technology tekenen al een contract vooraleer ze hun diploma op zak hebben, op hun stageplaats of bij een bedrijf dat aanwezig was op de Howest Jobhappening. Jobs in de ICT-sector zijn nog altijd erkend als knelpuntberoepen.

  • 82% van de studenten vindt een job binnen de drie maanden na afstuderen.
  • 10% studeert verder.
  • 7% Van de studenten start met een eigen on- derneming.

BREED BEROEPENVELD

Een bachelor New Media and Communication Technology heeft een heel breed beroepenveld. Zowel grote als kleine bedrijven ondervinden de nood aan jonge, dynamische mensen die de noodzakelijke ICT-support verzorgen. Je komt bijgevolg in de meest diverse sectoren en uiteenlopende functies terecht: in KMO’s en grote bedrijven met internationale context die hun bedrijfsactiviteit ondersteunen met de meest moderne ICT-infrastructuur. Of wie weet, je eigen bedrijf?

Wat na je Bachelor NMCT?

Je krijgt niet genoeg van New Media and Communication Technology en wilt verder studeren? Dan kan perfect bij ons. Een masterdiploma ligt binnen jouw bereik.

De master Elektronica-ICT, afstudeerrichtingen Multimedia en Informatietechnologie (MIT) en Informatie- en Communicatietechnologie (ICT) aan UGent Campus Kortrijk sluiten namelijk perfect aan op de professionele bacheloropleiding NMCT.

Reacties uit het werkveld

NMCT internationaal

HOWEST GOES USA

NMCT goes USA

De studiereis naar de USA is één van de hoogtepunten voor een NMCT’er. Al meer dan tien jaar bezoeken we de headquarters van top IT-bedrijven in Amerika. Momenteel trekken we naar San Francisco en Silicon Valley. We bezoeken daar o.a. Adobe, Cisco, Oracle, Disney, NVidea, Facebook, VMware, Google, Intel en Stanford University.

HOWEST GOES UGANDA

Howest en meer bepaald New Media and Communication Technology heeft een samenwerking op touw gezet met de Oegendese Mountain of the Moon University. Tijdens de aftrap ter plaatse zal Howest, op vraag van de Mountain of the Moon University, School of Informatics and Computing, voorzien in een vierdaagse sensibiliseringscursus “application development in C#” door docenten van NMCT.

BUITENLANDSE STAGE

Jouw wereld verruimen? Kennismaken met nieuwe talen en culturen? Al aan een buitenLandse stage in je laatste jaar gedacht?

Elk academiejaar gaat 20% van de studenten op stage ergens in Europa (Denemarken, Spanje, Verenigd Koninkrijk, Ierland, Tsjechië...). Om de stage financieel mogelijk te maken word je geholpen met een Erasmusbeurs.

Af en toe zijn er zelfs studenten die de wijde wereld intrekken om stage te lopen in bijvoorbeeld China (Zhejiang, Shenzhen), Oeganda (Fort Portal), Zuid-Afrika (Kaapstad), Indië.

Vraag naar de mogelijkheden bij: ann.deraedt@howest.be

Nuttige info