Skip Navigation LinksSint-Jorisstraat (Brugge) » Opleidingen » Toegepaste Gezondheids-wetenschappen » Trajecten Toegepaste gezondheidswetenschappen

Trajecten Toegepaste gezondheidswetenschappen

Delen via:  

Trajecten Toegepaste gezondheidswetenschappen

Binnen de opleiding Toegepaste Gezondheidswetenschappen kun je eigen accenten leggen. Daarom zijn er twee keuzetrajecten: Individu en Gezondheid en Organisatie en Gezondheid.

  • In het keuzetraject Individu en Gezondheid ligt de nadruk op de uitdagingen voor de gezondheidszorg van de toekomst: preventie van obesitas en voorkomen van mentale problemen.
  • In het keuzetraject Organisatie en Gezondheid gaat onze aandacht naar de werkomgeving en hoe die kan bijdragen aan een betere gezondheid en een hogere vitaliteit van de werknemer.

Keuzetraject Organisatie en Gezondheid

In het keuzetraject Organisatie en Gezondheid ligt het accent op welzijn, veiligheid en gezondheid op het werk. Ergonomisch werken, omgaan met stress op het werk, voorkomen van burn-out, beweging brengen in een zittende job, gezond en fit van en naar het werk gaan … het zijn maar enkele van de vele topics die aan bod komen.

Wie dit keuzetraject volgt kan het attest preventieadviseur niveau 2 behalen. Dat attest laat je toe op te treden als adviseur van je werkgever met betrekking tot welzijn en veiligheid op het werk.

Keuzetraject Individu en Gezondheid

In het keuzetraject Voeding Individu en Gezondheid ligt de focus preventie van obesitas en mentale problemen. Je leert het belang kennen van een goede en gezonde voeding en mentaal welbevinden in het geheel van individuele, culturele en maatschappelijke factoren die een gezonde levensstijl beïnvloeden. De impact van reclame, het belang van nudging, de invloed van de economische context … komen aan bod.

Vanuit een holistische benadering ligt het accent op gepersonaliseerde coaching en het stimuleren van gezonde leef- en eetgewoonten op maat van het individu, een organisatie of een gemeenschap. Je verwerft de skills en competenties die nodig zijn om een gezonde voedingsgewoonten , geestelijke gezondheidsbevordering te introduceren en blijvend te implementeren. Als expert in Individu en Gezondheid ben je de gedroomde coach om advies op maat aan te bieden aan bijvoorbeeld sectoren, groepen, individuen

Contact   |    Privacy & Copyrights ©2015 HOWEST.be - Lid van AUGent