Skip Navigation LinksSint-Jorisstraat (Brugge) » Opleidingen » Onderwijs: lager onderwijs » Filosoferen met kinderen

Filosoferen met kinderen

Delen via:  

Samen nadenken met kinderen

Verbreding van uw kringgesprekken door filosoferen met kinderen toe te passen in de klas.

Als leerkracht heeft u veel ervaring met kringgesprekken. In onze lessen ‘Filosoferen met kinderen' kan u deze ervaring verdiepen door u als gespreksbegeleider de methodiek van filosoferen met kinderen en jongeren eigen te maken. Via deze methodologie kunnen leerlingen de vaardigheden ontwikkelen om onder uw deskundige begeleiding zelf na te denken over armoede, wetenschap, terreur, verschil en zichzelf.

Hoe pakken we het aan?

  • we leren verwonderende aanleidingen voor gesprekken (van WO tot MO)
  • we oefenen de basishouding van ‘niet weten’ van filosofisch gespreksleider
  • we oefenen in het vragen stellen
  • we maken kennis met basisthema’s van de filosofie

De actieve deelname aan de sessies biedt je de mogelijkheid de kernvaardigheden van zowel deelnemer als gespreksleider eigen te maken. 

Inschrijven kan als je een pedagogisch diploma hebt.

Filosoferen met kinderen

  • 8 lessen op woensdagnamiddag
  • September 2016 – januari 2017
  • €100/€236*
  • Meer informatie: balo@howest.be

Inschrijven

Inschrijven voor deze werkveldmodule kan door het sturen van een e-mail met je persoonlijke gegevens naar balo@howest.be en door overschrijving van €100/€236* op rekeningnummer BE53001265312153 van HOWEST SINT-JORISSTRAAT met vermelding van “BDB1303Filosoferen + naam”.

Schrijf je in als regulier student met een creditcontract (€236)?

Neem dan contact op met ons studentensecretariaat via sjs@studentensecretariaat.be. Je kunt je definitief inschrijven vanaf 25 juni (opgelet: gesloten van 16/07 t/m 15/08). 

*Wie zich inschrijft als regulier student via een creditcontract (€236) ontvangt een attest van deelname en bij slagen het officiële schaakdiploma Schaaktrainer C van de Vlaamse Schaakfederatie. Wie zich als extern student inschrijft (€100), ontvangt enkel een attest van deelname.