Skip Navigation LinksSint-Jorisstraat (Brugge) » Opleidingen » Onderwijs: lager onderwijs » Schaken op school

Schaken op school

Delen via:  

Word schaakleerkracht

Schaken met kinderen is dé nieuwe trend in basisscholen en is de ideale manier om gedifferentieerd te werken in het kleuter- en lager onderwijs. 

Howest biedt leerkrachten de mogelijkheid om de module ‘schaken op school’ te volgen. Gedurende 1 trimester word je ondergedompeld in de schaakpedagogie en -didactiek en maak je kennis met de vele voordelen van schaken in de klas. 

De lessen bestaan uit hoorcolleges en een stage. De evaluatie gebeurt door middel van een schriftelijke proef (theorie) en een beoordeling van de stage (praktijk). Wie zich inschrijft als regulier student en slaagt, krijgt ook het officiële schaakdiploma Schaaktrainer C van de Vlaamse Schaakfederatie. 

Inschrijven kan als je een pedagogisch diploma hebt. 

Schaken op school

  • 8 lessen op woensdagnamiddag
  • September 2016 – januari 2017
  • €100/€236*
  • Meer informatie: balo@howest.be

Inschrijven

Inschrijven voor deze werkveldmodule kan door het sturen van een e-mail met je persoonlijke gegevens naar balo@howest.be en door overschrijving van €100/€236* op rekeningnummer BE53001265312153 van HOWEST SINT-JORISSTRAAT met vermelding van “BDB1303Schaken16 + naam”.

Schrijf je in als regulier student met een creditcontract (€236)?

Neem dan contact op met ons studentensecretariaat via sjs@studentensecretariaat.be. Je kunt je definitief inschrijven vanaf 25 juni (opgelet: gesloten van 16/07 t/m 15/08). 

*Wie zich inschrijft als regulier student via een creditcontract (€236) ontvangt een attest van deelname en bij slagen het officiële schaakdiploma Schaaktrainer C van de Vlaamse Schaakfederatie. Wie zich als extern student inschrijft (€100), ontvangt enkel een attest van deelname.