Skip Navigation LinksSint-Jorisstraat (Brugge) » Campus Sint-Jorisstraat

Troeven van de campus

Delen via:  

Campus Sint-Jorisstraat

Howest heeft campussen in Brugge en Kortrijk, die op loopafstand van het station liggen en behoren tot het leven in de stad. Als student maak je deel uit van het bruisende stadscentrum en dat zorgt natuurlijk ook voor de nodige fun. Intensief studeren afwisselen met een uniek studentenleven, cantussen, fuiven en braspartijen inbegrepen. Ook dat is Howest.

Brugge is zeker en vast een bruisende stad met meer dan 4.000 studenten. Bovendien is die Scone een culturele topper en dan hebben we het niet alleen over historische trekpleisters. Er zijn tal van jonge en studentikoze activiteiten: Student welcome, de Studentennacht, het jaarlijkse sportevenement en Students on ice. Ook wordt er voor gezorgd dat je aan een betaalbare prijs een degelijk kot vindt.

www.brugge.be/studentenstad

Campus vlakbij het station

Howest Sint-Jorisstraat ligt in het hart van de stad Brugge en is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. De bus stopt voor het gebouw. Onze campus bevindt zich in een historisch gebouw dat uitgerust is met moderne faciliteiten. Ruime klaslokalen, rustige praathoekjes, een gezellige en hippe cafetaria, een beschermde neogotische turnzaal, een klimmuur voor de studenten lichamelijke opvoeding en een gezellige binnentuin voor allerlei activiteiten.

Bits, bytes, boeken en broodjes

Als student aan Howest geniet je talrijke voordelen en heb je betere faciliteiten dan waar ook. Zo krijgt iedere student gratis een International Student Identity-card (ISIC-card), waardoor je zowat 40.000 culturele en lifestyle kortingen krijgt, zowel in eigen land als in het buitenland. Draadloos internet, het leerplatform Leho, het laptopproject , een eigen cursusdienst spreken voor zich.

Belangrijk ook is dat Howest als eerste in Vlaanderen een overeenkomst gesloten heeft met Microsoft en een proefschool is voor het softwarepakket Office 3.6.5. Dankzij dit 'cloud computing'-systeem kunnen studenten van Howest hun bestanden en mailboxen op de servers van Microsoft plaatsen en beschikken de mailboxen en back-upsystemen over een capaciteit tot 25GB.

De Mediatheken op hun beurt zijn oases in het drukke campusleven. Je kunt er rustig studeren, afspreken met je projectgroep of werken aan je zekstudieopdrachten. Ook heb je vanzelfsprekend toegang tot online tijdschriften en e-books. Meer nog, de digitale bronnen kun je ook van thuis uit raadplegen via een VPN-connectie met het Howest-netwerk.

De mediatheek bezit een uitgebreide collectie van vakgerichte boeken, algemene naslagwerken, een 100-tal vaktijdschriften, video’s en dvd’s, cd-rom’s, databanken, stageverslagen... Je kan alle werken gratis ontlenen of raadplegen in onze leeszaal. Zie bib.howest.be

Alle studiemateriaal wordt via het elektronisch leerplatform Leho ter beschikking gesteld. De cafetaria is de ontmoetingsplek bij uitstek. Voor en na de lesuren en tijdens de pauzes kun je er koffie, thee, chocolademelk, soep en ontbijtkoeken krijgen. Tijdens de pauzes worden belegde broodjes, diverse salades en snacks aangeboden. Het schoolrestaurant verzorgt elke dag een warme maaltijd.

Join the (studenten)club

Wat zou een studentenleven zijn zonder de studentenclubs? Noppes, natuurlijk. Dominicus (Brugge) maakt van het studentenleven een onvergetelijke reis.

Dominicus is de studentenclub van de Sint-Jorisstraat. Dominicus organiseert clubavonden en allerlei sportieve en culturele activiteiten. We bieden jou een boeiend studentenleven aan in het dynamische Brugge.

www.studentenclubdominicus.be

De mobiele student

Huur een studentenfiets! Aan het station kun je voor 1, 3, 10 of 12 maanden een speciale studentenfiets huren aan een kleine prijs. Daarnaast krijg je van het stadsbestuur een pakket met onder andere een fietskaart.

Via Stuvo-howest krijg je ook 50% korting op je Buzzy Pazz. www.stuvo-howest.be > mobiliteit.

Studentensecretariaat

Hier kun je terecht voor alle administratieve, praktische en persoonlijke aangelegenheden:

 • Toelatingsvoorwaarden
 • Inschrijvingen en inschrijvingsgelden
 • Beheer van je dossier
 • Aanvraagformulieren en studietoelagen
 • Allerlei attesten
 • Verandering van inschrijving
 • Verloren voorwerpen
 • Uitschrijvingen
 • Vrijstelling en studieduurverkortingen
 • Studietraject
 • Examensecretariaat
 • Aanvraag afwijking examenreglement
 • Aanvraag speciaal statuut, sportstatuut, handicap
 • Berichten via 10 infoschermen en ad valvas

Heb je nog vragen?
Aarzel dan niet om contact op te nemen met Veerle Coussement en/of Marijke Verstraete.

Kot of peda?

Zoek je een kot? Of ga je liever op peda?
Je gaat studeren in Howest. Je hebt je studierichting misschien al gekozen. Je wil op kot, maar waar vind je het kot dat geschikt is voor jou?

Vanuit Howest bieden we twee pistes aan: op kamers of studio's van Howest of op de privé-markt.

Studentenkamers en -studio's van Stuvo Howest.
Als student in Howest kun je zowel kiezen tussen studentenhome De Zwaan (Rijselstraat) of het studentenhuis Studax (Koning Albert-I-laan)

 • Studentenhome De Zwaan (Brugge)
  Contacteer de verantwoordelijke via 050/38 12 77 - brugge@howest.be
 • Studentenhuis Studax Howest (Brugge)
  contacteer de verantwoordelijke via 050/34 97 83 - stuvo@howest.be
 • Studentenkamers op de private markt
  Voor alle informatie over koten op de private markt, surf je naar onze speciale huisvestingssite kotwest.

Wens je tips bij het zoeken naar een kot? Wil je problemen met je kot of je kotbaas/kotbazin melden of oplossen? Dan contacteer je best iemand van Stuvo Howest.

Interessante links