Skip Navigation LinksHowest » Internationalisering » Studenten getuigen » Alexandra Allaeys

Alexandra Allaeys

Delen via:  

Ed in a bra

of hoe de Unité Conference in Edinburgh gezien werd door een Howest studente communicatiemanagement. Unité is een initiatief van Businet, een internationaal netwerk van Business opleidingen waarvan Howest lid is.

Het vliegtuig met de Schotse airhostess landde perfect op tijd. Ik voelde de Malt en de tartan kilts reeds naar me toe komen.

Alexandra AllaeysPascal-Xavier wachtte me reeds op en lichtte me in over zijn avonturen in het Brits Erasmusstadje Durham. Mijn To Do-list werd spontaan aangevuld met “moet zeker op Erasmus gaan!!!”. Het hotel, de Royal British, bevond zich in hartje Edinburgh. Daar deelde ik de kamer met Lisa, een andere Howest-studente. De eerste ontmoeting verliep erg goed en na enkele Schotse mojito’s werden we de beste vrienden.

Het thema “Employability Skills” reikte heel ver. Zo kwam er een 33-jarige Weense bedrijfsleider Peter praten over zijn imperium dat hij opgestart heeft toen hij net 24 jaar was. Ik zeg imperium omdat hij de Rolling Stones en Bill Clinton reeds ontmoet heeft! Ook leerden we de verschillende culturen kennen, aangezien dit later in het werkveld nog van pas kan komen als we de internationale weg inslaan. Verder kregen we uitstekende tips om op een positieve manier op te vallen als je later wil solliciteren voor dé job, maar te maken hebt met nog 25 andere sollicitanten.

Omdat je niet elke dag de hele dag binnenshuis mag blijven, werden we naast studenten ook toeristen. Kastelen, musea (dit op eigen houtje) en de Edinburgh cafés moesten eraan geloven. Clichématig, maar daarom niet minder gemeend, wil ik ook even meedelen dat de conferentie en Edinburgh zeker niet vergeten zullen worden! Ik heb er meer dan 10 Facebookvrienden bij, wat de gevolgen zijn van goede en gezellige networking.

Alexandra Allaeys