Skip Navigation LinksHowest » Internationalisering » Studenten getuigen » Lore Sambaer

Lore Sambaer

Delen via:  

Lore Sambaer in Togo

De stageopdracht van Lore in Avédjé was “Creatief lesgeven en geven van lesideeën. Maken van didactisch materiaal om in het lager onderwijs te gebruiken.” Hieronder een fragment uit haar blog.

Lore Sambaer“Om kwart na zes opgestaan met een hoofd vol grote plannen! We gaan met ons allen naar Blakpa om te helpen bouwen aan een kleuterschool.

Eerst wacht ons een grote vermoeiende wandeling in de hitte naar omhoog … De berg op! Ikzelf doe dat allemaal op teenslippers, … Bijzonder pijnlijk af –en toe maar het went!

Boven wordt er intensief gewerkt. We scheppen aarde op, we lopen met emmers op ons hoofd, we helpen om een vloer te leggen, … Enorm lastig maar de kinderen die er ook zijn motiveren me! Samen met hen zing ik de gekste liedjes en gaan we er volledig voor! We werken tot elf uur en dalen dan weer af naar beneden, naar ons eigen dorpje.

Onder de middag helpen Myra en ik onze hoogsteigen cuisinier om eens iets anders te bereiden. Anders krijgen we hier elke dag hetzelfde eten … Rode saus met sardienen uit blik en veel te veel olie! Samen maken we rijst met groentjes klaar en een lekker sausje! Heerlijk, zo’n ander smaakje dan wat we de voorbije dagen gewend waren! Daarna verdienen we zeker en vast onze douche! We nemen elk een emmer water en begeven ons naar de openluchtdouche (tussen vier muren, een emmer water en potjes scheppen maar …!) … Zalig en verfrissend! Het is hier super in Afrika …

Alleen één groot nadeel: teveel tijd om na te denken over van alles en nog wat. Mijn grote warhoofd wordt alleen nog warriger! Hopelijk krijg ik tegen het eind van mijn stage hier een meer duidelijke kijk op allerlei zaken …”