Skip Navigation LinksRijselstraat (Brugge) » Opleidingen » Lifelong Learning » Eduwond

Postgraduaat Stomatherapie en Wondzorg - EduWond

Delen via:  

Postgraduaat Stomatherapie en wondzorg

Op 29 januari 2009 werd het startschot gegeven van EduWond, een nieuw postgraduaat Stomatherapie en Wondzorg.

Deze modulaire opleiding is een gezamenlijk initiatief van de hogescholen van de Associatie Universiteit Gent (Arteveldehogeschool, Hogeschool Gent, Hogeschool West-Vlaanderen), de Universiteit Gent en het Universitair Ziekenhuis Gent.

Wondzorg is een belangrijke taak van verpleegkundigen en artsen in ziekenhuizen, rust- en verzorgingstehuizen en in de thuiszorg. Het aantal patiënten dat wondzorg nodig heeft zal in de toekomst vermoedelijk nog stijgen door de veroudering van de bevolking en de toename van het aantal chronische ziekten zoals diabetes en vaatlijden.

Wondzorg is een bij uitstek multidisciplinair gebeuren. Tijdens het laatste decennium zijn enorme evoluties opgetreden binnen dit expertisedomein.

Het doel van EduWond is om klinische expertise en inzichten uit wetenschappelijk onderzoek met betrekking tot wondzorg te bundelen en door middel van educatie breed open te stellen voor verpleegkundigen, vroedvrouwen, artsen en andere professionele gezondheidswerkers.

Zorgcentrum Wondzorg

De start van EduWond en de verdere uitbouw van het Zorgcentrum Wondzorg UZGent realiseert een belangrijke samenwerking tussen opleiding en praktijk die toelaat om expertise omtrent wondzorg uit te dragen in Oost- en West- Vlaanderen.

EduWond is het eerste gezamenlijke onderwijsproject van de partners binnen de Associatie Universiteit Gent en het UZGent, zodat het ook als een ‘pionier’ in het onderwijslandschap kan beschouwd worden.

Meer informatie

Contactpersoon: Lyndsey Van Avermaet, Lyndsey.Van.Avermaet@howest.be

Locatie: Howest campus Rijselstraat 5, Brugge

Meer informatie & inschrijven