Skip Navigation LinksHowest » Internationalisering » Studenten getuigen » Natasha De Rycke

Natasha De Rycke

Delen via:  

Natasha De RyckeNatasha De Rycke studeert dit jaar af als Bachelor Secundair Onderwijs voor de vakken Engels, Frans en Niet-Confessionele Zedenleer. Zelf ontdekte ze, via het internet, het Indiaas niet-gouvernementeel scholingsproject SISP (Sebastian Indian Social Project) te Trivandrum, in de Zuid-Indische deelstaat Kerala. Dit project bleek ook in Mechelen een contactadres te hebben.

Belgische assistenten

Jaarlijks lopen Belgische studenten in Kerala stage binnen het SISP in het kader van hun opleiding. Veelal komen ze uit de lerarenopleiding of uit de opleiding tot sociaal assistent. Als studente aan de campus Onderwijs en Psychologie van de Hogeschool West-Vlaanderen voelde Natasha zich dan ook meteen geroepen.

Gratis onderwijs

Het SISP werd opgestart in 1996 door de Belg Paul Van Gelder en richt zich tot de armsten onder de armen. Het probeert hen ervan te overtuigen kinderen voor scholing naar het Free Education Centre te sturen in ruil voor gratis maaltijden, medische behandeling en onderwijsmateriaal. Voor de allerarmsten is hiervoor zelfs een kleine financiƫle vergoeding mogelijk.

Een leerrijke internationale ervaring

Natasha heeft veel bewondering voor de daadkracht en het engagement van Paul Van Gelder en zijn medewerkers in India. Ze slaagde er dan ook probleemloos in de organisatie te overtuigen van haar motivatie en toewijding. Bovendien ziet ze dit als een unieke kans om haar didactische inzichten te verruimen als taalassistent en leerkracht Engels bij een totaal nieuwe doelgroep. De Lerarenopleiding van Howest juicht deze internationale ervaring unaniem toe en steunt het door haar genomen initiatief ten volle. De ontdekking van een fantastische streek met een fascinerende cultuur en indrukwekkende natuur is uiteraard evenmin te versmaden.

De VLIR-UOS Reisbeurs die Natasha in de wacht sleepte, maakt deze zuidstage ook financieel verteerbaar.

Verdere informatie over het SISP-project: www.sisp.be