Skip Navigation LinksHowest » Howest » Nieuws en evenementen » Nieuws

Nieuws

Delen via:  

Twee DAE-teams in finale Imagine Cup van Microsoft

Imagine Cup 2009

Spannende tijden voor enkele studenten uit het 2e jaar Digital Arts and Entertainment (DAE). De teams van Shift (Jeroen Tavernier, Leslie Van Den Broeck, Jerry Verhoeven en Rob De Reycke) en Balanced (Yves Augustus, Nick Marien, Jan Boon en Gertjan Van Den Broeck) haalden beiden de finale van Microsofts jaarlijkse, wereldwijde wedstrijd Imagine Cup.

Méér dan 300.000 studenten uit 100 verschillende landen namen deel aan de Imagine Cup. In deze wedstrijd daagt Microsoft studenten uit om met een mix van technologische kennis en vaardigheden én creativiteit een oplossing te bieden voor de maatschappelijke uitdagingen van vandaag. De studenten schrijven zich in voor één van de negen categorieën. Game Development, een onderdeel dat slechts twee jaar bestaat, is er daar één van. Hier doen de teams van Shift en Balance een gooi naar de eerste plaats.

Vorig jaar deden de DAE-collega’s van het Drunk Puppie Team het ook al schitterend. Zij werden tweedes. Howest aan de top dus.

Of het nu het ‘goddelijke’ spel van Balanced wordt, of de eilandenpuzzel van Shift, of één van de vier andere uitdagers, vanaf 3 juli weten we meer. Dan start in Cairo (Egypte) de finale van de Imagine Cup. Een schitterend avontuur voor deze studenten van het tweede jaar Digital Arts and Entertainment. De finalisten maken kans op $ 5.000, $10.000 of $ 25.000 (resp. 3e, 2e en 1ste plaats).

ShiftShift

BalancedBalancedHowest ook op