Skip Navigation LinksHowest » Onderzoek » Wetenschapscommunicatie » Voor kinderen en jongeren

Voor kinderen en jongeren

Delen via:  

Wetenschapscommunicatie aan Howest:

Howest, de Hogeschool West-Vlaanderen neemt verschillende initiatieven om het brede publiek en de schoolgaande jeugd warm te maken voor wetenschap en techniek en op die manier een draagvlak te creëren tussen wetenschap en maatschappij.

Je bent gebeten door wetenschap en techniek? Howest heeft een uniek aanbod aan activiteiten voor kinderen tussen de 5 en 14 jaar waar experimenteren en onderzoekend leren centraal staan.

Wetenschapsacademie

Wetenschapsacademie

Heb je kinderen tussen de 10 en de 12 jaar? Hou je van wetenschap en techniek? Experimenteren is echt je ding? Dan is de wetenschapsacedmie beslist voor jou! Je gaat op onderzoek, test ideeën uit en experimenteert met allerlei boeiende materialen.

Meer informatie


Wetenschaps- en techniekkamp Howest

Wetenschaps- en techniekkamp Howest

De wetenschaps- en techniekkampen zijn echte doe-kampen voor kinderen tussen de 5 – 12 jaar met een gezonde interesse in wetenschap en techniek.

Paaskamp Zomerkamp


Kinderuniversiteit Kortrijk en Brugge

Kinderuniversiteit Kortrijk en Brugge

Heb je kinderen tussen de 3 en de 12 jaar met een neus voor wetenschap? Of ze zijn gewoon zeer leergierig en staan te popelen om naar de hogeschool te komen?

Meer informatie


Dag van de Wetenschap

Dag van de Wetenschap

Ben jij ook nieuwsgierig naar wat wetenschap en technologie in ons dagelijks leven betekenen? Kom dan naar de Dag van de Wetenschap.

Meer informatie