Skip Navigation LinksHowest » Onderzoek » Wetenschapscommunicatie » Voor het onderwijs

Voor het onderwijs

Delen via:  

Wetenschapscommunicatie aan Howest:

Howest, de Hogeschool West-Vlaanderen neemt verschillende initiatieven om het brede publiek en de schoolgaande jeugd warm te maken voor wetenschap en techniek en op die manier een draagvlak te creëren tussen wetenschap en maatschappij.

Ben je als leerkracht op zoek naar aanvullende workshops, leerrijke projecten, boeiende onderwerpen in functie van de geïntegreerde proef / onderzoekscompetenties of educatief materiaal voor in de klas?Of misschien ben je op zoek naar een interessante en brandend actuele nascholing binnen jouw vakgebied?

Hier vind je een overzicht van initiatieven en workshops waar je als leerkracht beroep op kunt doen.

Knappe Koppen

Knappe Koppen

Tijdens de derde week van januari organiseert Howest de workshopweek Knappe Koppen. Je kunt met je klas voluit genieten van actuele workshops met als onderwerp alles wat wetenschap finaal is.

De workshops sluiten mooi aan bij de leerplannen van het gekozen vakdomein.

Inschrijven en meer informatie


Ondersteunen Geïntegreerde Proef en Onderzoekscompetenties

Ondersteunen Geïntegreerde Proef en Onderzoekscompetenties

Howest biedt een krachtige ondersteuning aan voor de realisatie van de geïntegreerde proef en/of onderzoekscompetenties van de leerlingen uit het zesde jaar ASO, TSO en KSO.

Howest biedt onderwerpen aan, maar ook klassikale workshops of ondersteunt vragen op maat.

Meer informatie


Wetenschapsweek

Wetenschapsweek

De wetenschapsweek is een tweejaarlijks initiatief waarbij leerlingen uit het basis- en secundair onderwijs kunnen proeven van een degustatie wetenschappelijke workshops.

Meer informatie


Brochure workshops en infosessies à la carte

Workshops à la carte

Deze brochure bevat een ruim aanbod aan workshops en initiatieven waar je als leerkracht gedurende het volledige schooljaar beroep op kunt doen.

Naast initiatieven voor in de klas, vind je er ook een overzicht van nascholingen en activiteiten voor de leerkracht zelf.

Bekijk de brochure

Extra


Robocup Junior

Robocup Junior

RoboCup Junior is een jaarlijkse robotwedstrijd voor kinderen en jongeren van 8 tot 18 jaar. Oorspronkelijk gestart als Australisch initiatief, wordt het nu in meer dan 30 landen over de hele wereld gespeeld.

Meer informatie