Skip Navigation LinksHowest » Internationalisering » Howest kleurt internationaal » Internationale semesters

Internationale semesters

Delen via:  

Howest biedt een waaier aan internationale semesters in het Engels aan, elk voor minstens 30 ECTS studiepunten. Zo kunnen de studenten van onze buitenlandse partnerscholen een semester of vol academiejaar aan Howest komen studeren, en blijven onze partnerscholen ook met plezier onze Howest studenten onthalen voor een Erasmus studie ervaring.

Het aanbod spreidt zich over zowel het herfst- als het lentesemester.  

De steeds groeiende groep ‘internationals’ vormt een mooie vorm van “internationalisering@home” voor onze eigen Howest’ers. Zo leer je via groepswerk en opdrachten samenwerken met studiegenoten van over gans de wereld, en kan je op onze campussen ook internationale vriendschappen smeden.

De inkomende studenten krijgen een volledige Orientation Week, elk jaar vakkundig in elkaar geknutseld en begeleid door onze studenten Bachelor Secundair Onderwijs – major English. Daarnaast bevat hun lespakket vaak ook een introductie rond onze cultuur, de Belgische instellingen en economie, en zelfs soms een cursus “survival Dutch”.

Voel je je geroepen om een inkomende student te begeleiden als 'buddy', 'meter/peter'student, neem dan gerust contact op met stip@howest.be. We zijn steeds op zoek naar gemotiveerde buddies!