Skip Navigation LinksHowest » Internationalisering » Highlights » Eurojournalistiek

Eurojournalistiek

Delen via:  

Elk jaar in april verleggen onze tweedejaarsstudenten Journalistiek hun actieterrein naar Straatsburg. Ze gaan er drie dagen als volledig geaccrediteerde journalisten in de Europese Instellingen werken.

Het project Eurojournalistiek wordt in goede banen geleid door een Franstalig gastdocent, geaccrediteerd journalist bij de EU instellingen. Aan de driedaagse gaat wekenlange intensieve inhoudelijke en organisatorische voorbereiding vooraf. De studenten komen dan ook goed beslagen ter plaatse, met een actieplan, klaar om volop gebruik te maken van hun bewegingsvrijheid binnen het Europees Parlement.

Als hoogtepunten van afgelopen edities Eurojournalistiek in Straatsburg en Brussel vermelden we de EP zitting met Angela Merkel, de persconferentie van Ivo Belet, en de interviews met Dirk Sterckx, Bart Staes, Saïd El Kadhrahoui, Frank Vanhecke en Willy Helin.

Voor de studenten is het hoogst leerrijk om mee te draaien in het werkveld, te midden van koortsachtige EU activiteit en bekende gezichten. Dat ze voor dit project ook voortdurend hun beste Frans en Engels moeten bovenhalen, is telkens een extra uitdaging. Ook voor de begeleidende lectoren zijn het boeiende dagen.

Eurojournalistiek Eurojournalistiek Eurojournalistiek Eurojournalistiek Eurojournalistiek Eurojournalistiek Eurojournalistiek Eurojournalistiek Eurojournalistiek Eurojournalistiek Eurojournalistiek Eurojournalistiek Eurojournalistiek Eurojournalistiek Eurojournalistiek Eurojournalistiek