Skip Navigation LinksRijselstraat (Brugge) » Opleidingen » Bedrijfsmanagement » Afstudeerrichting Marketing

Bachelor Bedrijfsmanagement - Marketing

Delen via:  
Howest bachelor Bedrijfsmanagement

Waarom Marketing studeren aan Howest?

Marketing aan Howest houdt bewust alle opties open. Ben je rad van tong? Vertoef je soms op een roze wolk van wilde ideeën? Zie je wel eens marketingcampagnes waarbij je opstond en dacht: geniaal, dat wil ik ook kunnen? Wil jij een digitale mediacampagne voor een bedrijf uitschrijven, een geweldige actie ontwikkelen binnen de entertainment-industrie, je eigen event opzetten of een creatieve internationale marketingcampagne voor de Europese markt uitwerken?

Yes you can!

De klassieke 4 P’s van marketing gaan al jaren mee. Het product, de prijs, de plaats, de promotie (reclame) vormden de ruggengraat van elk marketingplan. Echter, anno 2016 volstaat deze aanpak niet meer. Een marketeer moet open-minded zijn en met een digitale blik zijn markt onderzoeken; kortom, digitaal ahead of the game. Aan Howest kiezen wij dan ook voor een brede approach waarbij alle facetten van de marketingstrategie van een organisatie aan bod komen. 

Practice is the key!

Aan de hand van hoorcolleges, key-note speakers, cases uit het bedrijfsleven, topcoaches uit binnen-en buitenland krijg je de up-to-date kennis aangereikt die je futureproof in de wereld van sales en marketing katapulteert. De samenwerking met de Google Digital Masters Academy is hier een mooi voorbeeld van. Hierdoor word je gevormd om in elke soort van organisatie (internationaal, entertainment, event, productie, diensten, …) aan de slag te gaan. Projecten en werkplekleren vormen de kern van onze opleiding. Al doende leert men, een wijze spreuk, maar wel die waar we sterk in geloven.

Je krijgt de kans de juiste vaardigheden aan te scherpen om te functioneren in de nieuwe economische context van digitale transformatie.

Waar vind je de job van je leven?

Elk bedrijf dat goederen of diensten inkoopt of verkoopt, kan jou als marketeer goed gebruiken. Ook kun je terecht bij tv-zenders, radiostations, event-, marktonderzoek- en reclamebureaus. Tevens willen ook not-for-profitorganisaties, productieondernemingen, stadsdiensten, culturele centra marketeers inzetten. Een buitenlandse studie en/of stage behoren eveneens tot de mogelijkheden.

  • Ben je verkoper in hart en nieren, dan kun je kiezen voor een verkoopgeoriënteerde functie zoals handelsvertegenwoordiger, account manager, store manager of sales manager.
  • Ben je eerder een marketeer pur sang, dan kun je je ontplooien in andere marketingfuncties zoals medewerker van een reclame-, event- of marktonderzoeksbureau.
  • Ook kun je opteren voor een job waarbij je je administratief inzicht combineert met je commerciële feeling: bijvoorbeeld als commercieel administratief bediende in een bedrijf.
  • Of waarom geen leidinggevende functie bij een commerciële binnen- of buitendienst? Door je ruime basis bedrijfsmanagement kun je ook je eigen bedrijf runnen of filiaalmanager worden.

Met dit diploma ben je ook van vele markten thuis, want je toekomstige tewerkstelling hoeft zich niet te beperken tot de privé-sector: marketeers worden meer en meer ingezet in diverse organisaties om daar het grote verschil te maken. Denk hierbij maar aan not-for-profitorganisaties, culturele organisaties en zelfs politieke partijen ...

De kennis van consumenten, producten en diensten naadloos kunnen vertalen in een digitale strategie, dát wordt de grote uitdaging voor alle sectoren. Laat dat nu net een sterkte zijn van ‘onze’ digitale marketeers.

Meer dan genoeg kansen op de arbeidsmarkt dus.

Getuigenis

PIETER JANSSENS
Sales manager LinkedIn, Dublin

“'Het buitenland heeft me altijd aangesproken. Na het afstuderen en de prachtige stage voor Howest in Annecy deed ik een jaar beroepservaring op in Dublin en verhuisde daarna naar Nederland als Channel Manager bij Oracle, wereldwijd marktleider op ICT. In Utrecht bouwde ik verder aan mijn carrière en leerde ik de Nederlandse ‘recht toe recht aan’ business mentaliteit kennen. Na een tweetal jaartjes in Brussel als Business Development Manager bij HR organisatie SHL kreeg ik de kans om in Sydney te gaan werken. Hoewel Australië een fantastisch land is besloot ik om na anderhalf jaar terug te keren naar België als Sales Manager voor StepStone Solutions. Deze job bood me de kans om IT en HR te combineren. Ondertussen ben ik terug in Dublin beland om vanhieruit de startup mee te maken van LinkedIn. Wat is het fantastisch om deel uit te maken van een hyper-growth social media organisatie!

Verder studeren

Met je diploma Marketing vind je meteen werk maar kun je ook verder studeren.

  • In een verkort traject kun je het diploma van één van onze drie andere afstudeerrichtingen binnen Bedrijfsmanagement behalen.
  • Of je studeert verder op onze campus in Kortrijk, ook een verkort traject, de Bachelor Communicatiemanagement.
  • Een andere mogelijkheid is om, na een schakelprogramma, aan een masterstudie te beginnen. De meest gekozen studierichtingen zijn dan Handelswetenschappen en Communicatiewetenschappen.

Bekijk ons aanbod op www.howest.be/verderstuderen.