Skip Navigation LinksHowest » Internationalisering » Studenten getuigen » Ellen De Smet

Ellen De Smet

Delen via:  

Ellen De SmetOp het eerste gezicht lijkt Duitsland misschien niet de meest aantrekkelijke bestemming voor een Erasmus studie, maar mijn buitenlandse ervaring heeft mij zeker en vast niet teleurgesteld.

Het is – denk ik – algemeen geweten dat Duitsers een competitieve ingesteldheid hebben en dat heb ik zeker ondervonden, maar voor mij was dat juist een uitdaging die ik wou aangaan. Het is dus zeker iets wat je in het achterhoofd moet houden wanneer je Duitland verkiest als bestemming. Maar laat het jou zeker niet tegenhouden want ondanks deze mentaliteit zijn het allemaal erg vriendelijke mensen.

Ellen De SmetWat mij meest zal bijblijven over mijn buitenlandse studie is het feit dat met Kerst Duitsland een klein winterparadijs wordt en het dan ook verschrikkelijk moeilijk is om elke avond weg te blijven van de verschillende gezellige kerstmarkten – met die heerlijke glühwein en andere lekkernijen - die zich in iedere Duitse stad, op ieder pleintje bevinden.

Karlshochschule als school zou ik zeker en vast aan iedereen aanraden want het is een erg leuke school waar iedereen, zowel leerkrachten als medestudenten, klaar staat om elkaar te helpen. Ik werd er met open armen ontvangen en als buitenlandse student word je heel erg goed begeleid.

Ellen De SmetIk hou alleen maar mooie herinneringen over aan mijn –veel te korte – vier maanden in Duitsland en heb nu opnieuw duizenden vakantiebestemmingen op mijn lijstje staan van nieuwe vrienden die ik nu in hun thuisland zou willen gaan bezoeken.

Ik zou dus iedereen zeker en vast aan raden om op Erasmus te vertrekken – zelfs al denk je dat dat helemaal niets voor jou is. Je zou wel eens verbaasd kunnen zijn.

Ellen