Skip Navigation LinksHowest » Internationalisering » Highlights » KESS

KESS

Delen via:  

Een internationale ervaring vlakbij de deur?

Howest is lid van het KESS-netwerk dat bedrijven en studenten uit Vlaanderen en Noord-Frankrijk samenbrengt. Daarvoor werken we samen met werkgeversorganisaties in Vlaanderen en Noord-Frankrijk en Vlaamse ondernemingen met een vestiging over de grens.

Een buitenlandse studie of stage is een unieke belevenis, die bovendien goed oogt op je CV. Tijdens zo’n verblijf leer je jezelf beter kennen, verleg je je grenzen en bouw je aan een eigen internationaal netwerk, dat zowel in je carrière als je privéleven nog goed van pas kan komen.

Maar niet iedereen wil - of kan - verre oorden opzoeken, om de meest uiteenlopende redenen: misschien speel je sportwedstrijden in het weekend, verdien je wat bij, heb je net een nieuw lief of draag je zorg voor een familielid. Dan is een stage of studie net over de grens de ideale oplossing: je geniet alle voordelen van een buitenlandse ervaring, terwijl je ’s avonds of in het weekend in je eigen bed kan slapen.

Wist je bijvoorbeeld dat je in minder dan een half uur van Kortrijk in het prachtige Noord-Franse Lille bent? En vanuit Brugge sta je in een uurtje op de dijk van Duinkerke of de schilderachtige kliffen van de Côte d’Opale. Ook de historische stad Amiens, met haar sfeervolle “quartiers” en  beroemde gotische kathedraal, ligt op minder dan 2 uur van de grens.

Ook voor Howest-medewerkers en opleidingen is de regio net over de grens interessant: voor docentenuitwisseling, studiebezoeken, gemeenschappelijke evenementen, low-budget studiereizen en nog veel meer.

Via KESS hebben we toegang tot een ruime selectie van bedrijven en partnerscholen, met kwalitatieve studieprogramma’s, stage-, project- en andere samenwerkingsmogelijkheden binnen de vakgebieden Business en Technologie.

Geïnteresseerd?

Bedrijven, Howest-studenten en medewerkers kunnen zich gratis inschrijven op http://www.kessproject.eu. Daarnaast brengen we op Twitter (@KESSproject) en Facebook verslag uit over business- en technologie-gerelateerde ontwikkelingen in de regio.

Meer informatie?

Voor meer info over dit project kan je terecht bij Michèle Nolf.