Skip Navigation LinksHowest » Internationalisering » Howest en China » Beurs Provincie West-Vlaanderen

Beurs Provincie West-Vlaanderen

Delen via:  

De provincie West-Vlaanderen wil, door middel van een subsidie, instellingen van het Hoger Onderwijs zoals Howest aanmoedigen om stages in of uitwisselingsprojecten met haar zusterprovincies in China op te zetten.

Howest neemt actief deel aan het Beursprogramma van de Provincie West-Vlaanderen dat ook onder het huidige Provinciebestuur een belangrijke focus op China behoudt. Jaarlijks ontvangen zowel Howest-studenten als lectoren een beurs die hen helpt een onuitwisbare interculturele leer-, stage- of onderwijservaring te beleven in een Chinees bedrijf of werkveldorganisatie, of bij onze partneruniversiteiten de Zhejiang Gongshang Unversity in Hangzhou en De Tao Academy in Shanghai.

Subsidiereglement voor leer-, werk- en onderzoekservaringen van de Provincie West-Vlaanderen

Academic Tour

Om de samenwerking tussen de hogeronderwijsinstellingen van beide provincies te faciliteren, organiseert West-Vlaanderen in september 2010 een eerste Academic Tour in Zhejiang, met als gevolg een aantal erg succesvolle samenwerkingen tussen hoger onderwijsinstellingen in West-vlaanderen en Hangzhou. Onze ‘China from within’ is maar één van de vele concrete initiatieven die op  dat moment ontstaan.

In oktober 2014 begeleidt de Provincie een tweede Academic Tour naar China, met deze keer een extra focus op samenwerking tussen West-Vlaamse hoger onderwijsinstellingen en werkveldorganisaties in zowel Hangzhou (Provincie Zhejiang), Suzhou als Shanghai.

In november 2015 vindt een Academic tour vanuit Zhejiang Province plaats: een delegatie vanuit de verschillende partneruniversiteiten komt samen met de Provinciale Overheidsinstantie Hoger Onderwijs naar West-Vlaanderen om verdere samenwerking uit te bouwen.

Deze missies komen bovenop de talrijke bilaterale bezoeken die sinds 2010 plaatsvinden tussen Howest en onze partner de Zhejiang Gongshang University.