Skip Navigation LinksHowest » Internationalisering » Studenten getuigen » Hanne Ghyselen

Hanne Ghyselen uit Journalistiek op Erasmus in de UK

Delen via:  

Spread your wings!

Hanne Ghyselen uit Journalistiek op Erasmus in de UK.Ik heb vijf maanden Journalistiek gestudeerd aan de University for the Creative Arts in Farnham, Verenigd Koninkrijk.

Mijn familie verklaarde mij gek toen ik hun vertelde wat ik van plan was, maar voor mij was dit één groot avontuur. Het was de eerste keer dat ik reisde en ik deed het allemaal in mijn eentje.

Mijn vertrek in september verliep erg spannend. Ik was nerveus en bang, maar ik kon tegelijkertijd ook niet wachten tot ik op mijn bestemming was. Mijn moeder liet me achter aan het internationaal station in Rijsel en toen stond ik er helemaal alleen voor. Na anderhalf uur op de Eurostar kwam ik aan in Londen St. Pancras. Het was 12u30, ongelooflijk druk en ik had geen idee waar ik naartoe moest. Bovendien bleek mijn Belgische gsm-nummer niet te werken waardoor ik volledig verloren liep.

Mijn verblijf in Farnham verliep heel erg goed. Ik huurde een kamer in een klein huisje bij een alleenstaande vrouw, op 40 minuten wandelen van de universiteit. Ik kon altijd bij haar terecht voor al mijn vragen en ze verwende me vaak met zelfgebakken appeltaart en brownies.

Hanne Ghyselen uit Journalistiek op Erasmus in de UK.Farnham is een klein en gezellig stadje aan de rand van Surrey en Hampshire op slechts 50 minuten van Londen met de trein. Daardoor ben ik ook vaak tijdens de weekends naar Londen geweest om toeristische attracties te bezoeken zoals Piccadilly Square, Oxford Circus, Covent Garden en Westminster en ben ik ook op plaatsten geweest waar veel minder toeristen komen, zoals bijvoorbeeld Brick Lane (met leuke vintage shops en een vintage bar) en Old Street. Aanraders om te bezoeken zijn zeker Portobello Road (op zaterdagnamiddag), Camden Town en de buurt rond Brick Lane.

De docenten hanteerden een lossere manier van lesgeven en er werd van je verwacht dat je zelf op zoek ging naar bijkomende informatie. Daarnaast was de praktijk heel erg belangrijk, omdat je daaruit natuurlijk het meeste leert. Vooral de radio en TV lessen waren erg leerrijk omdat de focus op een volledig andere gebied lag. Zo heb ik volledige radio en TV nieuws bulletins leren maken en mocht ik werken met de professionele apparatuur in de radio en TV studio’s. Vooral de TV studio liet een grote indruk op me na. Ik heb ook de kans gekregen om het parlement in Westminster en het 24uur nieuwskanaal Sky news te bezoeken.

Hanne Ghyselen uit Journalistiek op Erasmus in de UK.Ik heb niets gemerkt van het vooroordeel dat het in Engeland alleen maar regent, althans toch niet waar ik verbleef. Er viel wel eens regen en het was soms ook wel erg koud, maar het weer was over het algemeen hetzelfde als België. Daarnaast is het wel een feit dat het leven in Engeland duurder is. Ik heb diep getast in mijn spaarpotje om deze Erasmuservaring te bekostigen, maar het was het geld meer dan waard.

Erasmus was een fantastische ervaring die mij altijd zal bijblijven, ik heb veel nieuwe mensen en verschillende culturen leren kennen en ik denk dat Erasmus mij als persoon ook heeft veranderd. Ik ben nog zelfstandiger geworden en nu heb ik nog meer zin om later ook in het buitenland te gaan wonen en werken. Ik heb duidelijk het ‘internationale virus’ te pakken.

Voor ik het goed en wel besefte stond ik terug op Belgische bodem en zat mijn Erasmusavontuur er definitief op. Die vijf maanden zijn voorbij gevlogen, maar dat is jammer genoeg altijd zo wanneer je je amuseert.

Hanne Ghyselen - Studente Journalistiek