Skip Navigation LinksLuipaardstraat (Kortrijk) » Opleidingen » Toerisme en recreatiemanagement » Toerisme en recreatiemanagement@home

Toerisme en recreatiemanagement@home

Delen via:  

De opleiding Toerisme en recreatiemanagement@Home (Kortrijk)

Wil je je professionele leven een nieuwe wending geven en je kans wagen in de toeristische sector? Bij Howest kun je de opleiding Toerisme en recreatiemanagement ook als afstandstraject volgen. Op die manier kan je je studie combineren met je huidige job, je gezin, …

Concreet

Om de combinatie studeren/werken/gezin haalbaar te maken spreiden wij de opleiding over 8 semesters (of vier jaar) in plaats van 6. Op het einde van de rit heb je een volwaardig bachelordiploma Toerisme en recreatiemanagement in handen.

Bij het begin van elk semester bezorgen we je een strakke studieplanning met deadlines voor taken en examenmomenten. Wij reiken je alle studiemateriaal aan via handboeken en ons digitaal leerplatform. De lectoren begeleiden je maximaal vanop afstand, via e-mail en skype. Uitzonderlijk word je ’s avonds, tijdens de week, op school verwacht voor wat extra input.

Van thuis uit werk je de opdrachten zelfstandig af en bereid je de examens voor. Opdrachten kan je digitaal indienen en/of opsturen. Voor examens word je op school verwacht. De examens spreiden we over het hele semester: gemiddeld leg je om de drie weken één examen af. Zo werk je stap voor stap alle modules uit ons opleidingsprogramma af.

Voor wie?

Om in te schrijven in een opleiding die in afstandsonderwijs aangeboden wordt moet je het statuut van werkstudent hebben en minstens 21 jaar zijn op 31 december van het desbetreffende academiejaar.

Vrijstellingen

Wie al veel talen, economie en marketing meekreeg uit een vorige bachelor- of masteropleiding heeft vaak recht op vrijstellingen en kan zo op kortere tijd een diploma behalen. Ook als je bij Syntra de opleiding PR en Onthaal volgde kom je in aanmerking voor een verkort studietraject.

Studeren vanuit het buitenland

Woon je in het buitenland? Ook dan kun je ons afstandstraject volgen. Je krijgt een apart statuut dat je recht geeft op een aangepaste examenplanning.

Praktisch