Skip Navigation LinksRenaat de Rudderlaan (Kortrijk) » Opleidingen » Communicatiemanagement » De opleiding Communicatiemanagement

De opleiding Communicatiemanagement

Delen via:  

Howest bachelor Communicatiemanagement, what else?

Je spreekt zonder angstzweet voor een groep of je hebt een vinnige pen. Creativiteit is jouw dada, je hebt een fascinatie voor cultuur en lifestyle en de online wereld behoort tot jouw natuurlijke habitat. Organiseren en plannen zit je in het bloed en je wordt wild van strakke deadlines en brainstormen.

Je herkent jouw talent(en)? Dan is Communicatiemanagement aan Howest duidelijk iets voor jou.

Communicatiemanagement: what is your talent?

Wake up, kick ass, repeat

Professioneel communiceren, dat is je verhaal op een doeltreffende en creatieve manier brengen. Je leert problemen analyseren, je in te leven in de doelgroep, strategieën en creatieve oplossingen bedenken. Je maakt kennis met de mediawereld en volgt trends en actualiteit op de voet. Je oefent je in onderzoek en vertaalt de resultaten naar een stevig communicatieplan.

Communicatiemanagement aan Howest is voor doeners en durvers met drive. Je vindt een theoretische omkadering belangrijk, maar je bent ervan overtuigd dat je pas écht leert ‘on the -field’.

Communicatiemanagement: wake up, kick ass, repeat

Het opleidingsprogramma

Eerste jaar

In het eerste jaar krijg je de basistheorie over communicatie zodat je al vrij snel tot een goed inzicht komt in het vak. Aan de hand van een aantal opdrachten uit het werkveld, toets je de theorie aan de praktijk. We zetten je talenkennis op scherp, geen feit uit de actualiteit ontgaat je nog en we oefenen jouw creatieve skills.

Communicatiemanagement: Eerste jaar
Communicatiemanagement: Tweede jaar

Communicatiemanagement: Tweede jaar

Tweede jaar

In het tweede jaar kies je voor Marketingcommunicatie of voor Corporate Communicatie.

  • Met Marketingcommunicatie ga je de commerciële kant op en ambieer je een job in de marketing, reclame of verkoop.
  • In Corporate communicatie leg je je toe op bedrijfscommunicatie met thema’s als PR, imago of corporate social responsibility.

Je vertrekt een maand op Opdrachtstage in een communicatiebureau of communicatiedienst van een organisatie. Dat is meteen je eerste realtime practice ervaring met het échte communicatieberoep.

Derde jaar

In het derde jaar zal je nog verder specialiseren in de richting van je keuze voor Marketingcommunicatie of voor Corporate Communicatie.

Je stelt je studiepakket zelf samen en legt accenten volgens je talenten aan de hand van de specialisatie-modules.

  • Voor Marketingcommunicatie zijn dat Sales, Advertising en Digital.
  • Voor Corporate Communicatie zijn dat PR-consulting, Internal communication, Community relations.
  • Voor beide vul je aan met Events, Visual, Copy, Intercultural communication of Internal activities.

Het volledige laatste semester ben je op Eindstage in een communicatiebureau of communicatiedienst van een organisatie én schrijf je je Bachelorproef.

Communicatiemanagement: Derde jaar

Dream big! Go international!

Dance first. Think later. It’s the natural order.

Communicatiemanagement: Unicorn

Een doener, durver met drive blijft niet onder de kerktoren. Ga mee op studiereis, loop je opdracht- of eindstage in het buitenland, studeer een semester aan de andere kant van de wereld … jij bepaalt hoe ver je wil gaan.

Met onze International Days op de campus of de internationale studenten in je klas, proef je alvast van wat een buitenlandse ervaring voor jou kan betekenen.

Bekijk alle internationale initiatieven

Let's talk!

Je voelt het? Je hebt het in je?

Kom dan zeker langs op een van onze infodagen, op een SIDin in je buurt, volg een van onze workshops tijdens de Week van het Proefstuderen of maak een afspraak voor meer info.

Communicatiemanagement: Let's talk!

Nuttige info

Contact   |    Privacy & Copyrights ©2015 HOWEST.be - Lid van AUGent